PRILOŽNOST

Vlada za hude mrcine dala milijona, ministrstvo prodaja staro kripo za drobiž

Ponudbe zbirajo do 24. oktobra.
Fotografija: Tale mercedes je naprodaj. FOTO: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
Odpri galerijo
Tale mercedes je naprodaj. FOTO: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

LJUBLJANA – Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je v začetku meseca objavilo namero o sklenitvi neposredne pogodbe za prodajo osebnega avtomobila znamke Mercedes-Benz 250 D.

Ponudbena cena ne sme biti nižja od 50 evrov (pri čemer ponudbena cena predstavlja končni znesek kupnine), so zapisali v nameri. Ugodno? Pogled na karakteristike vozila kaže, da niti ne. Mercedes kovinsko svetlomodre barve je namreč letnik 1985, za seboj pa ima že 250 tisoč prevoženih kilometrov. Kot so še zapisali na ministrstvu, je avtomobil odjavljen, že več časa stoji in je slabše ohranjen (prerjavela karoserija na več mestih).

Ministrstvo je namero za prodajo mercedesa objavilo 4. oktobra, ponudbe za nakup pa sprejema do vključno 20 dni od dneva objave te namere pod številko zadeve 4782-54/2019. Pogodba bo sklenjena s ponudnikom, ki bo ponudil najvišji znesek. V primeru ponudb z enakim zneskom bo organizirano dodatno pogajanje. Vse morebitne stroške pri prenosu lastništva plača kupec. Plačilo kupnine je osem dni po podpisu pogodbe.

Avtomobil se prodaja po načelu videno – kupljeno, zato morebitne reklamacije po sklenitvi prodajne pogodbe ne bodo upoštevane, so pojasnili.

Dva milijona za štiri vozila

Če ministrstvo za relativno majhen denar ponuja sicer prestižno znamko, pa je vlada za dve prestižni vozili iste znamke in še dva BMW odštela kar dva milijona (davkoplačevalskih) evrov. Pred dvema mesecema je v javnosti odjeknila novica, da je vlada kupila štiri nova blindirana vozila. Naročilo za vozila, ki so bila dostavljena lani jeseni, sega še v čas vlade Mira Cerarja. Celoten nakup – po poročanju Pop TV je skupni znesek natanko 2,018.084 evrov – je bil izpeljan po zaupnem postopku, čeprav so bila plačana z davkoplačevalskim denarjem.

Premier Marjan Šarec je zatrdil, da se z dvema oklepnima mercedesoma S600 z visoko stopnjo zaščite in dvema terenskima BMW X5 z nižjo stopnjo varovanja ne bodo prevažali on in njegovi ministri, ampak da bodo namenjena prevozu tujih delegacij in domačim varovanim osebam, zlasti na obiskih v tujini.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije