POZNO ZVEČER

Vlada spremenila odlok, ki je začel veljati ta teden

Objavljeno 24. september 2020 07.14 | Posodobljeno 24. september 2020 08.04 | Piše: STA, N. B.

Spremenjeni odlok je začel veljati z današnjim dnem.

Simbolična fotografija. FOTO: Voranc Vogel
Vlada je v sredo zvečer spremenila odlok o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga ter storitev. Odslej bo gostinsko dejavnost po 22.30 mogoče opravljati v primerih sobne strežbe ter za osebni prevzem jedi in pijač. Gostje, ki bodo ob 22.30 še v lokalih, pa bodo morali obisk zaključiti najkasneje v 30 oziroma 60 minutah.

Pol ure časa bodo imeli gostje na voljo, da zapustijo lokale, v katerih strežejo »le preproste jedi, pijače in napitke,«, kot so kavarne, slaščičarne, okrepčevalnice ali bari, do dodatne ure pa bodo imeli čas, da zapustijo gostinske obrate, v katerih strežejo tudi zahtevnejše jedi, kot so restavracije, gostilne ali kmetije, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje (Ukom).

Opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v gostinskih ter nastanitvenih obratih je sicer dovoljeno le od 6. ure do 22.30.

Omejitve se ne nanašajo na osebni prevzem jedi in pijač

Ta časovna omejitev pa se ne nanaša na dejavnosti same priprave in dostave jedi in pijač, dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v sobe oziroma v druge oblike nastanitvenih enot, kot so npr. apartmaji. Prav tako se te omejitve ne nanašajo na osebni prevzem jedi in pijač, pojasnjujejo na Ukomu.

Nespremenjen ostaja člen omenjenega odloka, ki določa, da ostajajo diskoteke in nočni klubi zaprti.

Spremenjeni odlok je začel veljati z današnjim dnem, so še sporočili iz Ukoma.
Deli s prijatelji