POZOR

Vlada odpravlja nekatere ukrepe v trgovinah in lokalih

V veljavo stopijo v ponedeljek.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Matej Družnik

Vlada je na današnji seji, ki je v okviru obiska podravske regije potekala na Ptuju, sklenila, da s ponedeljkom dodatno sprosti ukrepe pri opravljanju dejavnosti. Igralnice bodo lahko delovale v celoti, v trgovinah ne bo več omejitev števila kupcev, sproščajo se tudi omejitve na kongresih in v gostinskih lokalih.

S ponedeljkom ne bo več treba zagotavljati 10 kvadratnih metrov na posamezno stranko v poslovnih prostorih oz. trgovskih centrih, je na twitterju zapisal gospodarski minister Zdravko Počivalšek.



V gostinskih lokalih se odpravlja obveznost zagotavljanja trimetrske razdalje med mizami, prav tako ne bo več potrebno nošenje mask v notranjosti.

Igralni saloni lahko od prejšnjega ponedeljka ponujajo do 75 odstotkov razpoložljivih igralnih mest, po novem te omejitve ne bo več.

Pri opravljanju kongresne dejavnosti je trenutno število oseb v zaprtih javnih prostorih oz. na odprtih površinah s fiksnimi sedišči omejeno na do 75-odstotne zasedenosti zmogljivosti sedišč, med osebami pa mora biti eno sedišče prosto, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. Na kongresih bodo lahko zasedena vsa sedišča.

Tako se bodo v ponedeljek še dodatno sprostili ukrepi, ki jih je vlada zrahljala že s prejšnjim tednom, ko je po vsej državi zaradi izboljšanih epidemioloških razmer ponovno omogočila opravljanje vseh dejavnosti na področju ponujanja in prodajanja blaga in storitev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije