DOSEGLI SOGLASJE

Vlada in sindikati podpisali dogovor, dvigajo plače zdravnikom in zobozdravnikom

Predlog dviga zdravniških in zobozdravniških plač, čeprav sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Fides danes na parafiranje dogovora ni bilo.
Fotografija: S pogajanj. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
S pogajanj. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Sindikati zdravstva in socialnega varstva ter vladna stran so se dopoldne dobili na še eni pogajalski seji. Kot so nekateri napovedali, so končno podpisali tudi sporazum.

Z reprezentativnimi sindikati je vlada parafirala dogovor o odpravi plačnih nesorazmerij v zdravstvu in socialnem varstvu. Parafiran dogovor vključuje tudi predlog dviga zdravniških in zobozdravniških plač, čeprav sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Fides danes na parafiranje dogovora ni bilo.

Dogovor bi določenim poklicem v zdravstvu in socialnem varstvu prinesel od enega do tri dodatne plačne razrede ter še enega dodatnega, že dogovorjenega v okviru pogajanj med vlado in sindikati javnega sektorja.

Čeprav Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides na ministrstvo za zdravje danes ni bilo, pa podpisani dogovor predvideva tudi dvig zdravniških in zobozdravniških plač glede na zadnjo vladno ponudbo.

Kot je znano, je vlada predlagala dvig plač za štiri plačne razrede (in enega v okviru aprilskega dviga plač v javnem sektorju) za zdravnike, ki so umeščeni do 57. plačnega razreda. Zdravnikom v tem razredu pa je ponudila dogovorjeno odpravo plačnega stropa s prihodnjim aprilom, dogovorjenemu dvigu plač za en plačni razred pa so dodali še enega, torej skupaj dva.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas