PRIČAKUJE SE GNEČA

Visoki gostje v Sloveniji: zapore cest, pazite na svoje ravnanje

Če ni nujno, se ne odpravljajte na pot v okolico Brnika, Kranja in Ljubljane.
Fotografija: Del vrha bo potekal na Brdu pri Kranju. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Del vrha bo potekal na Brdu pri Kranju. FOTO: Roman Šipić, Delo

LJUBLJANA – Danes in v četrtek bo v Ljubljani in na Brdu pri Kranju potekal vrh pobude Tri morja, ki ga prirejata predsednika vlade Marjan Šarec in države Borut Pahor.

Naša država bo gostila številne visoke goste, ki bodo bivali v Ljubljani, razprave pa bodo potekale na dveh lokacijah, zato policija opozarja na zapore cest zaradi prevozov predsednikov. 


Del vrha bo potekal na Brdu pri Kranju. FOTO: Roman Šipić, Delo
Del vrha bo potekal na Brdu pri Kranju. FOTO: Roman Šipić, Delo
Policija bo na določenih lokacijah in na trasi potovanja varovanih oseb izvajala kratkotrajne mobilne zapore prometa. V vseh večjih križiščih bo urejala promet glede na dano situacijo. »Prav tako bomo spremljali kolone vozil in zagotavljali čim bolj nemoten prehod varovanim osebam, ostalim udeležencem pa nato normalno vključitev v promet,« še sporočajo iz policije. 


Prepoved za tovornjake, obeta se gneča 

Veljala bo popolna prepoved za tovornjake na nekaterih cestah v središču Ljubljane in na delu gorenjske avtoceste ter na ljubljanski obvoznici. 

Prepoved bo veljala v sredo skoraj ves dan, in sicer od 10. ure dopoldne do 22. ure zvečer, in v četrtek do poznega popoldneva (med 8. in 17. uro). V četrtek zjutraj se bo dogajanje preselilo na Brdo pri Kranju – skupaj z njim pa tudi prometni zamaški.


V Ljubljani bodo zapore prometa na Gregorčičevi, Prešernovi in Miklošičevi cesti. In sicer:
  • v sredo, 5. junija, od 17. do 22. ure bo zaprta Gregorčičeva ulica (od križišča z Igriško ulico do križišča s Prešernovo cesto),
  • v sredo, 5. junija, od 17. do 20. ure bo zaprta Prešernova cesta (od križišča z Erjavčevo cesto do križišča z Rimsko cesto),
  • od 7. ure v sredo, 5. junija, do 10. ure v četrtek, 6. junija 2019, bo zaprta Miklošičeva cesta (od križišča z Dalmatinovo ulico do križišča z Nazorjevo ulico).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije