KORONA UBIJA

Virus udaril po slovenskem narodu: imamo največ smrtnih žrtev na milijon prebivalcev

Slovenija na neslavnem seznamu vodilna že skoraj tri tedne.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel

V Sloveniji je od začetka epidemije koronavirusa do zdaj umrlo že 1.744 ljudi. V trenutku, ko je nastajal ta prispevek, pa je bilo to število že gotovo preseženo. Na spletni strani ourworldindata, kjer beležijo sedemdnevno povprečje smrtnih žrtev na milijon prebivalcev, so zabeležili, da je v zadnjih sedmih dneh v Sloveniji na milijon prebivalcev vsak dan umrlo skoraj 25 oseb.

Slovenija je v kategoriji smrti na milijon prebivalcev zaradi covida 19 na neslavnem prvem mestu že vse od 17. novembra. Za njo so se zvrstile Bolgarija na drugem, Madžarska na tretjem, Hrvaška na četrtem in Makedonija na petem mestu. Švedska, s katero se v zadnjem času tako zelo radi primerjamo, ima v sedemdnevnem povprečju 5,46 smrtne žrtve na milijon prebivalcev zaradi covida.

Koronastatistika. FOTO: Https://ourworldindata.org/
Koronastatistika. FOTO: Https://ourworldindata.org/


Visoko je tudi sedemdnevno povprečje novih dnevnih okužb na milijon prebivalcev. To znaša 718,71 na milijon prebivalcev. Zanimivo je, da je to povprečje konstantno in brez večjih nihanj že vse od že 12. novembra.

Koronastatistika. FOTO: Https://ourworldindata.org/
Koronastatistika. FOTO: Https://ourworldindata.org/


Drugi val po Evropi se umirja, v Sloveniji pa ...
Prihodnji teden bi že lahko odprli nekatere trgovine in storitve
Infektolog iz Celja z novim opozorilom: Mladi bodo invalidi​
 

Novembra 80 odstotkov več smrti


Sledilnik, ki beleži in analizira podatke o koronavirusu v Sloveniji, ugotavlja, da je verjetno žrtev še več, kot jih beleži dnevna statistitka iz bolnišnic in DSO.

Objavili so tudi graf, ki prikazuje, kakšna je umrljivost letos v primerjavi z istim obdobjem prejšnjih let. Na grafu je mogoče videti, da je v poletnih mesecih smrti manj kot v zimskih. A najbolj izstopa zadnjih šest tednov letošnjega leta, ko se je število smrti strmo dvignilo in odmaknilo od dolgoletnega povprečja.

Ugotavljajo, da je število smrti sredi novembra letos celo do 80 odstotkov nad pričakovanim.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije