DRUGI VAL

Virus napadel na polno, potrjenih 745 okužb

Vlada sprejela nove ukrepe za zajezitev širjenja virusa.
Fotografija: Sars-cov-2. FOTO: Niaid Via, Reuters
Odpri galerijo
Sars-cov-2. FOTO: Niaid Via, Reuters

V sredo je bilo potrjenih 745 novih primerov okužb s koronavirusom. Hospitaliziranih je 221 bolnikov, od tega je 40 bolnikov na intenzivnem oddelku. Na spletni strani sledilnika covid 19 poročajo o eni smrtni žrtvi. 14-dnevna pojavnost na 100 tisoč prebivalcev je poskočila na 230. Po podatkih sledilnika naj bi bilo v Sloveniji trenutno 4.818 aktivnih primerov.

Na izredni novinarski konferenci je vladni govorec Jelko Kacin v uvodu dejal, da razmere ostajajo resne. »Podatki za včerajšnji dan niso boljši. 5.278 testov in še več primerov je pozitiven. Delež pozitivnih testov je 14 odstotkov.«


 

O novih ukrepih in odlokih, ki stopajo v veljavo


Razmere v Sloveniji. FOTO: S. N.
Razmere v Sloveniji. FOTO: S. N.


Povedal je še, da epidemiologi Nijz zaradi velikega števila novih primerov ne zmorejo obdelati vseh . »Včeraj so jih obdelali nekaj več kot 500. Danes pa morajo obdelati včerajšnje primere in še današnje. To je ogromen zalogaj za naše epidemiologe in epidemiologinje, ki se že od vsega začetka trudijo, da bi jih opravili natančno.«

Zaradi preobremenjenosti zdravstva je bila vlada primorana odločiti sprejeti strožje ukrepe, je še dejal in dodal, da bo poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan vsem županom in regijskim poveljnikom civilne zaščite posredoval navodila, da bi župani na lokalni ravni lažje sprejeli odločitve in ukrepe.

V petek začenja veljati odlok o začasni prepovedi gibanja ljudi na javnih krajih, površinah in v mestih občin ali regij, kjer so slabe epidemiološke razmere. Da bi državljani vedeli, v katere občine lahko prehajajo, bo UKOM pripravil grafe, ki bodo v pomoč državljanom, je še dejal Kacin.


Kaj velja v »rdečih« občinah in katere občine spadajo na rdeči seznam, preverite tukaj.
 

Konferenco lahko spremljate v živo:




Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije