NEVIHTE

VIDEO: Veter podiral drevesa, v eno se je zaletel avto

Za naslednji teden napovedujejo popoldanske nevihte.
Fotografija: Nevihtni oblaki nad Ljubljano. FOTO: Arso
Odpri galerijo
Nevihtni oblaki nad Ljubljano. FOTO: Arso

LJUBLJANA – Vremensko dogajanje se je po petkovih neurjih in nevihtah, ki so jih spremljali veter in toča ter so marsikje po državi povzročala nemalo težav, danes umirilo, a je bilo tudi za popoldne napovedanih nekaj ploh ali neviht.

Ob nevihtah so nastajali tudi močnejši nalivi, sunki nevihtnega piša in drobna toča ali sodra.

Neurje, ki se je malo pred 17. uro razbesnelo nad Ljubljano.


Ob 17.09 so na Poti na Plešivico v občini Log-Dragomer gasilci PGD Dragomer-Lukovica z nadvoza nad avtocesto odstranili v neurju podrti drevesi. Ob 17.00 se je na Zaloški cesti v Ljubljani zaradi neurja drevo podrlo na stanovanjsko hišo. Gasilci GB Ljubljana in PGD Zadobrova-Sneberje-Novo Polje so drevo razžagali in odstranili s strehe ter zamenjali nekaj poškodovanih strešnikov. Delavci Elektro Ljubljana so sanirali poškodovane elektro vodnike. Ob 17.33 so na Poti na Orle v Ljubljani gasilci PGD Rudnik in Barje razžagali in odstranili podrto drevo, ki je v neurju padlo čez cesto. Ob 18.47 se je na Jurovski cesti v Lenartu padlo drevo na cesto. V drevo se je zaletelo osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Lenart, ki so drevo odstranili s cestišča.





Agencija RS za okolje (Arso) je za nekatere dele države prižgala rdeče opozorilo zaradi nevarnosti toče:


V nedeljo bo večinoma sončno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne bo možna kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 24 do 27, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

V ponedeljek in torek bo prevladovalo sončno vreme. V torek popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne plohe ali nevihte.

Pri vas grozijo črni oblaki ali pa vas je že zajelo neurje? Pošljite nam fotografije ali videoposnetke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije