VELELIGENJ

VIDEO: Takšna pošast se skriva v slovenskem morju?!

Ribič naj bi opazil velelignja.
Fotografija: Si predstavljate, da mimo vas v morju priplava kaj takšnega? FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Si predstavljate, da mimo vas v morju priplava kaj takšnega? FOTO: Facebook

KOPER – V slovenskem morju se v zadnjih letih opažajo pojavi, ki jih prej ni bilo. Zanimivega je menda pred kratkim doživel eden slovenskih ribičev. Ta je, ko je vlekel mrežo, sprva pomislili, da se je nekje zataknila, nato pa je zagledal, da je nekaj temnega ubežalo iz mreže. Mreža je precej zdelana, na njej pa je bilo nekaj podobnega lovkam, kot jih imajo lignji, so včeraj, na 1. april, poročali v oddaji 24ur.

Pojavila so ugibanja, da gre za velelignja, ki zraste vse do 22 metrov. Tolažba je, da do kopalne sezone takšnega bitja v našem morju več ne bo, saj ne more preživeti v tako topli vodi. Prvoaprilska šala ali resnična zgodba?
 

Pred tremi leti v Španiji našli samico


Ne glede na to, ali je zgornja zgodba prvoaprilska ali ne, lahko povemo, da je denimo pred tremi leti ogromnega lignja naplavilo na obalo Španije. 13-metrska samica je bila težka 105 kilogramov, sodeč po poškodbah, ki jih je imela, pa jo je napadel neki drug orjaški ligenj. Predvidevajo, da je zaradi poškodovanosti izgubila orientacijo in zaplavala v toplejše vode, kar pa je bilo zanjo usodno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije