NA MEDNARODNEM PARKETU

VIDEO: Ste slišali, kako Marjan Šarec govori angleško?

Slovenski premierji morajo odgovarjati tudi v tujih jezikih.
Fotografija: Marjan Šarec v Salzburgu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Marjan Šarec v Salzburgu. FOTO: Reuters

SALZBURG – Premier Marjan Šarec je prejšnji teden stopil tudi na mednarodni politični parket, ko se je v Salzburgu udeležil neformalnega zasedanja voditeljev EU. Pri tem je bil ob prihodu deležen tudi vprašanj novinarjev, ne le slovenskih, temveč tudi tujih. Kako se je odrezal z odgovorom v angleščini, si lahko ogledate na spodnjem posnetku.




Novinar je Šarca vprašal po mnenju, ki ga ima kot evropski voditelj, o težavah, s katerimi se sooča britanska premierka Teresa May zaradi brexita. »Menim, da brexita ne bi smelo biti. Če pa pride do njega, moramo doseči dogovor, ki ne bo zadovoljil vseh, kajti vsi ne bomo zadovoljni, doseči moramo kompromis,« je pojasnil.
 
»Nisem strokovnjak za Združeno kraljestvo, to je težava, ki jo bo morala rešiti sama,« je odgovoril na vprašanje, ali lahko simpatizira z Mayevo, ki da ji življenje najbolj greni opozicija doma.

Šarčev prvi nastop v angleščini na mednarodnem parketu je torej za njim, kakšna je njegova angleščina v primerjavi z angleščino nekaterih dosedanjih slovenskih premierjev, pa lahko preverite na spodnjih posnetkih.

Miro Cerar:


Alenka Bratušek:


Janez Janša:


Borut Pahor:


Janez Drnovšek:


Lojze Peterle:

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije