14-URNI LET

VIDEO in FOTO: Tekle so solze: tako je Kris poletel po zdravilo v ZDA

Objavljeno 06. november 2019 12.04 | Posodobljeno 06. november 2019 14.41 | Piše: T. V., T. K.

Z njim so na letalu oče, mati in zdravnik.

FOTO: Igor Mali
ZGORNJI BRNIK – Po objavi zgodbe o še ne dveletnem Krisu Zudichu, ki zaradi najhujše oblike spinalne mišične atrofije potrebuje drago zdravilo, se je Slovenija združila, kot se že dolgo ni. V samo nekaj dneh se je zbralo ne samo 2,3 milijona evrov, kolikor stane zdravilo, ampak skoraj dvakrat toliko.

image
Preden so se vzpeli na letalo, so se objeli z družino in pomahali v slovo. FOTO: Leon Vidic, Delo
Kris se je danes odpravil v ZDA na zdravljenje, vsa Slovenija pa močno drži pesti, da bo zdravilo zolgensma pomagalo.
 
Preberite še:

VIDEO: Kris, ki je osvojil srca Slovencev, pred letom v ZDA dobil vročinoimage
Družina, ki je prišla pospremit Krisa na dolgo pot. FOTO: T. K.
V spremstvu staršev je Kris danes z zasebnim letalom, ki ga je družini ponudil srbski poslovnež Miodrag Kostić, opoldne poletel proti ZDA. Preden so se vzpeli po stopnicah, so še pomahali v slovo novinarjem ter družini in prijateljem. Na letalu bodo samo Kris, njegovi starši Ana in Matteo ter zdravnik, družinico pa so prišli pospremit tudi stari starši.Letalo je vzletelo ob 12. uri.


»Upam, da se čim prej vrnejo, neizmerno ga imam rada,« je ob slovesu povedala Krisova babica (Anina mati) Irena, ki je bila tako kot Krisov dedek (Anin oče) Egon v solzah.


Na letališču sta bila tudi dedek in babica po očetovi strani, Roberto in Fulvia. Povedala sta, da sta zelo srečna zaradi takšnega razpleta in da upata, da bo šlo odslej samo še navzgor.

 
Povezane vsebine
Deli s prijatelji