NEURJE

VIDEO: Močan veter lomi drevesa, voda zaliva objekte

V petkovih večernih urah je neurje s točo zajelo območje od Brežic do Ljutomera.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: PGD Cerklje
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: PGD Cerklje

LJUTOMER – Nevihtna fronta se je od popoldneva do večera premikala od jugovzhoda Slovenije do vzhoda, kjer so močan veter in nalivi povzročili kopico težav.

Potem ko je toča prizadela Belo krajino ter poškodovala na stotine objektov in vozil, so močni nalivi ohromili še druge dele države.

Ob 18.41 se je na cesti Harje–Vrh nad Laškim v občini Laško zaradi udara strele podrlo drevo čez cesto. Gasilci PGD vrh nad Laškim in Laško so ga razžagali in odstranili s ceste.

Ob 18.42 so v Novi Cerkvi, občina Vojnik, gasilci PGD Nova Cerkev preusmerili meteorno vodo z bližnjega polja in izčrpati vodo iz spodnjih prostorov stanovanjske hiše.

Ob 19.18 se je v Laški vasi v občini Štore podrlo drevo čez cesto. Gasilci PGD Štore so ga razžagali in odstranili s ceste.

Ob 19.20 je v naselju Ojstro, občina Laško, močan veter podrl drevesi na stanovanjsko hišo in samostoječi nadstrešek. Gasilci PGD Laško so ju odstranili z objektov.

Uprava za zaščito in reševanje poroča o zalitih objektih na območju Kozjega, Rogaše Slatine, Krškega. 

Na dovozno cesto v Olimju je padlo drevo, prav tako v Makolah. 
 

Umirilo se bo proti jutru


Rdeče vremensko opozorilo velja za prvi del noči, in sicer za severo- in jugovzhodno regijo. Tudi drugje po državi so mogoče močnejše nevihte. V noči na soboto pričakujejo v večjem delu države neurja z močnimi nalivi in s sunki vetra, mogoča je tudi toča.

Ste opazili kaj zanimivega ali posneli fotografijo oziroma video? Pošljite nam na e-naslov in objavili bomo.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije