VELIČASTNO

VIDEO: Kocine vam bodo šle pokonci: to so storili navijači

Veličastno niso zmagali le slovenski odbojkarji, temveč tudi navijači, ki so v en glas zapeli Zdravljico.
Fotografija: Neustavljivi gledalci in navijači med četrtfinalno tekmo Rusija – Slovenija med evropskim prvenstvom v odbojki 2019 za moške. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Neustavljivi gledalci in navijači med četrtfinalno tekmo Rusija – Slovenija med evropskim prvenstvom v odbojki 2019 za moške. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Nabito polna dvorana na tribunah v Stožicah je poskrbela za novo evforijo med slovenskimi navijači. Vsi so od začetka do konca glasno spodbujali odbojkarje, ki so se z zmago proti Rusiji prebili med najboljše štiri reprezentance v Evropi. Pred njimi je še polfinalni obračun z aktualnimi svetovnimi prvaki Poljaki.

Številni mediji in navijači so sinoči v živo poročali s tribun, ki so se kar šibile, glasno petje, ploskanje in navijanje enajstisočglave množice pa so spomnili na najlepše prizore športnega duha v Sloveniji.


»Navijači so bili odlični. Vzdušje je bilo neverjetno. Praktično so bili naš dodatni igralec. Takšna podpora je nora in bili so nam res v veliko pomoč. Za takšno fazo tekmovanja je to, da ti navijači dajo dodatne energije, neprecenljivo,« je povedal italijanski strokovnjak na slovenski klopi Alberto Giuliani.

Kako noro je bilo vzdušje, lahko preverite v spodnjo objavi predsednika države Boruta Pahorja, ki je posnel, kako so navijači spontano, brez glasbene spremljave, zapeli Zdravljico v nabito polni dvorani v Stožicah.

Verjetno bi si takšnega nastopa želeli vsi tudi v polfinalni tekmi, kjer se bodo Slovenci pomerili s Poljaki. Da si velik del Slovencev želi biti na tekmi, pa niti malo ne preseneča. Več o tem v prispevku: FOTO: Naši asi povzročili kaos, bralec zaman čakal do 1. ure.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije