OBALA JE POD VODO

VIDEO: Ekstremne razmere na Primorskem: zalilo Koper, Piran in Izolo

Posnetki kažejo, kakšne so bile razsežnosti padavin.
Fotografija: Zaradi dežja in dviga morske gladine je v poznih večernih urah poplavilo tudi v Izoli. FOTO: Facebook, Občina Izola
Odpri galerijo
Zaradi dežja in dviga morske gladine je v poznih večernih urah poplavilo tudi v Izoli. FOTO: Facebook, Občina Izola

PIRAN – Močni nalivi so že včeraj zvečer zajeli tudi našo državo. Nad Slovenijo se bodo vse do večera vzpostavljali pasovi intenzivnejšega dežja, gladina morja pa bo še vedno močno povišana.

Zaradi nevarnosti visokega plimovanja morja v Piranu je Regijski center za obveščanje Koper sprožil sireno javnega alarmiranja z opozorilom na nevarnost. Voda je zalila Tartinijev trg in posnetki so naravnost grozljivi. 

Gladina morja na mareografski postaji Koper je malo pred 21. uro dosegla vodostaj 367 centimetrov, kar je po navedbah Arsa redek pojav. Take so bile razmere v torek zvečer.

Podobni prizori prihajajo iz Izole, kjer je poplavilo večji del starega mestnega jedra s Sončnim nabrežjem in z mandračem. Na Manziolijevem trgu je voda zalila gostinska objekta, poročajo Primorske novice.



Padavine bodo počasi ponehale

Danes bo oblačno in deževno, zjutraj in dopoldne bodo v zahodni polovici države še mogoči krajevni nalivi. Predvsem v Gornjesavski dolini bo dež lahko prešel v sneg. Padavine bodo proti večeru oslabele in ponoči ponehale. Predvsem na Primorskem bo pihal veter spremenljive smeri. Temperature bodo od 6 do 13, ob morju do 15, v nekaterih alpskih dolinah malo nad 0 °C.

Po podatkih Agencije RS za okolje se posamezne reke v Slovenski Istri, delu Primorske in v osrednji Sloveniji se razlivajo in še naraščajo. Čez dan bodo reke na omenjenih območjih še naraščale in poplavljale.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Popoldne bo ponekod od juga znova začelo deževati. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od –1 do 5, ob morju do 9, najvišje dnevne od 3 do 9, na Primorskem in v Beli Krajini od 11 do 15 °C.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije