VREMENSKE NEPRILIKE

Veter povzročal težave na severovzhodu, brez elektrike 3000 ljudi

Najprej brez elektrike tri tisoč ljudi, zatem še 1630. Vsi v Murski Soboti.
Fotografija:  FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
 FOTO: Jure Eržen, Delo

Veter, ki ga je za danes napovedala tudi Agencija RS za okolje, glede na objave Uprave RS za zaščito in reševanje težave povzroča predvsem na severovzhodu države. Povzročil je okvari razdelilnih transformatorskih postaj Ljutomer in Murska Sobota, zaradi česar je bilo skupaj brez električne energije prek 3000 odjemalcev, in odpihnil nekaj streh.

Najprej je po 13. uri prišlo do okvare v razdelilni transformatorski postaji Ljutomer, zaradi česar je na izvodu VOD Ormož brez električne energije ostalo 1641 odjemalcev, ob 14. uri zaradi pa je zaradi okvare v razdelilni transformatorski postaji Murska Sobota na izvodu VOD Selo enaka usoda pričakala še 1630 odjemalcev.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so v obeh primerih posredovali delavci Elektra Maribor, ki so okvari odpravili. V Elektru so medtem pojasnili, da je težav na terenu zaradi vremena še več in da so nekateri odjemalci še vedno brez elektrike. Več informacij danes niso mogli podati.

Veter razkrival strehe

Iz objav na spletni strani uprave za zaščito in reševanje pa je mogoče razbrati, da je veter razkrival tudi strehe, zaradi česar so nekajkrat posredovali gasilci.

image_alt
Znano, do kod se bo v prihodnjih dneh spustila meja sneženja

Okoli 13.30 so tako na Ptujski cesti na Pragerskem gasilci namestili par strešnikov, ki jih je močan veter odnesel s strehe stanovanjske hiše. Veter je poškodoval tudi pločevinasto kritino objekta na Kolodvorski ulici v Slovenski Bistrici, ki so jo nato gasilci ponovno pritrdili. V naselju Krasna v občini Poljčane pa so gasilci na stanovanjski hiši popravili vetrno oblogo in namestili nekaj odkritih strešnikov.

V ponedeljek bo deževno. Predvsem v južni Sloveniji bo možna tudi kakšna nevihta. Dopoldne bo v Prekmurju in na Štajerskem še pihal južni veter, ob morju jugo, ki bo čez dan ponehal. Meja sneženja bo med 1200 in 1600 metri nadmorske višine. Popoldne bo zapihal severni veter, na Primorskem proti večeru burja. Hladilo se bo, meja sneženja se bo spuščala, napoveduje agencija za okolje.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije