URESNIČILE SO SE JI SANJE

Michelinove zvezdice za devet restavracij, le ena se lahko pohvali s kar tremi

Ani Roš so se uresničile sanje, razveselila se je tretje Michelinove zvezdice. Restavraciji Milka s chefom Davidom Žefranom so podelili dve, sedmim restavracijam pa po eno.
Fotografija: Ana Roš FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Ana Roš FOTO: Voranc Vogel

V Ljubljani so danes četrtič izbrali restavracije, ki so se prebile v slavni Michelinov kulinarični vodnik za Slovenijo. Lani so Michelinovi inšpektorji Hiši Franko s kuharsko mojstrico Ano Roš podelili dve zvezdici, a letos je njena restavracija prejela tri Michelinove zvezdice.

Dve je prejela restavracija Milka s chefom Davidom Žefranom, sedmim restavracijam pa so dodelili po eno, poroča Delo.

Eno Michelinovo zvezdico imajo restavracije:

• Strelec v Ljubljani

• Grič iz Šentjošta nad Horjulom

• Hiša Linhart iz Radovljice,

• Gostilna pri Lojzetu iz Vipave

• Dam iz Nove Gorice

• COB iz Portoroža

• Hiša Denk iz Zgornje Kungote.

Ana Roš: Uresničile so se nam sanje

Izjava Ane Roš ob novici, ko je Hiša Franko prejela tretjo Michelinovo zvezdico: »To so sanje vseh članov družine Hiša Franko, ki so se pravkar uresničile. Mlada ekipa, ki trdo dela dan za dnem, leto za letom. Toda na koncu dneva nam je najbolj pomembno, da so gostje Hiše Franko zadovoljni. Nismo za vogalom in hvaležni smo za vsako dušo, ki si vzame čas, da se zapelje skozi divji svet doline Soče in uživa v naših čudovitih stvaritvah. Tudi pozimi, ko je zakurjeno v vseh kaminih, je restavracija naravnost čarobna. Smo lahko še boljši? Vedno. In to dokazujemo vsako leto. Malo rock'n'roll, malo funky, a zelo elegantna zgodba, naša zgodba na slovenskem skrajnem zahodu,« je dejala presrečna chefinja.

Ekipa Hiše Franko: Izbrali smo pravo pot

»Tretja Michelinova zvezdica je priznanje naši ustvarjalnosti, inovativnosti in predanosti kulinaričnemu ustvarjanju. Potrjuje, da smo izbrali pravo pot. Le tri leta zatem, ko je prestižni rdeči vodnik prišel v Slovenijo in Hiši Franko podelil dve zvezdici, nas je letos uvrstil med crème de la crème svetovne gastronomije, našo kuharico Ano Roš pa uvrstil v skupino peščice kuharic na svetu, ki jim je uspelo restavracijo pripeljati do 3. Michelinove zvezdice,« so ob nagradi sporočili Ana Roš in ekipa Hiše Franko.

»Tretja Michelinova zvezdica nas še bolj zavezuje k ustvarjanju izjemnih kulinaričnih trenutkov in dvigu standardov kakovosti. Obljubljamo, da vas bomo še naprej presenečali, a hkrati ostali zvesti naši filozofiji in ljubezni do doline Soče, od koder prihajamo,« so sporočili iz Hiše Franko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije