JAVNOMNENJSKA RAZISKAVA

Veliki premiki: Robert Golob prehitel Pahorja, Gibanje Svoboda bi premagalo SDS

To kažejo podatki februarske javnomnenjske raziskave Mediana.
Fotografija: Golob je najbolje ocenjeni politik. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Golob je najbolje ocenjeni politik. FOTO: Črt Piksi

Februarska javnomnenjska raziskava Mediane za RTV Slovenija je pokazala, da bi trenutno med strankami, ki so napovedale udeležbo na aprilskih parlamentarnih volitvah, dobilo največ glasov Gibanje Svoboda Roberta Goloba (20,2%), SDS bi bil drugi (15%), tretja pa Levica (7%).

Na vrhu lestvice ocen dela politikov je Golob, ki je prehitel predsednika republike Boruta Pahorja. Na tretjem mestu je predsednik državnega zbora Igor Zorčič in na četrtem predsednica stranke SD Tanja Fajon.

Preberite še: 

image_alt
Robert Golob razkril, kaj so se s KUL-ovci pogovarjali na sestanku

Na vprašanje, katero stranko bi najverjetneje volili, če bi bile volitve jutri (upoštevali so trenutne parlamentarne in neparlamentarne stranke, ki so dobile vsaj odstotek glasov na zadnjih volitvah), bi 18,5 odstotka anketirancev podprlo stranko SDS, SD 9,1 odstotka volivcev, Levico 8 odstotkov, LMŠ 6 odstotkov, NSi 4,5, SAB pa 3,1 odstotka.

Gibanje Svoboda bi premagalo SDS 

Na aprilskih parlamentarnih volitvah pa bodo poleg zdajšnjih parlamentarnih in neparlamentarnih strank sodelovale tudi nove stranke, ki niso sodelovale še na nobenih volitvah. V tem primeru bi bila podpora strankam precej drugačna.

Preberite še: 

image_alt
Golob predstavil najožje člane Gibanja Svoboda (VIDEO)

Gibanju Svoboda bi svoj glas namenila nekaj več kot petina anketirancev oz. 20,2 odstotka. SDS bi podprlo 15 odstotkov vprašanih, Levico 7 odstotkov, SD 6,6 odstotka, LMŠ 5,2 odstotka, NSi 4,9 odstotka, Stranko Aleksandre Pivec Naša dežela pa 4,2 odstotka.

Mediana je raziskavo izvedla med 31. januarjem in 3. februarjem na vzorcu 1030 anketiranih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije