STE MED NJIMI?

Velika sprememba za uporabnike omrežja A1 s starejšimi telefoni

Pri A1ne bodo več uporabljali tehnologije 3G. Nekateri spremembe ne bodo opazili, drugi jo bodo med brskanjem po spletu začutili.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Peopleimages Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Peopleimages Getty Images/istockphoto

»V mobilnem omrežju A1 od 30. junija 2023 ne bomo več uporabljali tehnologije 3G.« To prek spletne strani sporoča družba A1. 

Kaj to pomeni v praksi, če moj mobilni telefon podpira 3G, ne pa tudi novejše tehnologije? 

»Prenehanja uporabe tehnologije 3G v našem omrežju večina uporabnikov ne bo občutila, saj bodo mobilne storitve samodejno preusmerjene na omrežje 4G/LTE in 5G, govorni promet pa tudi na omrežje 2G. Tehnologijo 3G bomo postopoma ukinjali, po 30. juniju 2023 pa ne bo več na voljo. Če uporabljate napravo, ki deluje na tehnologiji 3G, vam priporočamo, da jo pravočasno zamenjate za novejšo oziroma preverite, ali deluje tudi v omrežju 4G/LTE ali 5G,« svetujejo pri A1.

Načrtovani prehod

Pojasnili so še, da boste mobilnik, četudi ne podpira omrežja 4G/LTE ali 5G, še vedno lahko uporabljali za klice in pošiljanje sporočil po omrežju 2G, ki bo še naprej delovalo. Le prenos podatkov bo potekal precej počasi: »Če uporabljate prenos podatkov, vam priporočamo menjavo telefona.«

A1 še pojasnjuje, da je »prenehanje uporabe tehnologije 3G sestavni del naše trajnostne strategije in strategije razvoja našega mobilnega omrežja«.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije