VREME

Prihajata ohladitev in sneg

Velika nevarnost ostaja, prižgan oranžni alarm
Fotografija: Meja sneženja bo na 800 metrov nadmorske višine. FOTO: Arso
Odpri galerijo
Meja sneženja bo na 800 metrov nadmorske višine. FOTO: Arso

LJUBLJANA – Povsod po Sloveniji je razglašena velika požarna ogroženost v naravnem okolju. Vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso) so zaradi tega ponovno prižgali oranžni alarm, ki je za vso Slovenijo veljal že prejšnji teden. Za petek je bil marsikje napovedan dež, ki pa ga ni bilo ali pa ni prinesel dovolj potrebnih padavin, zato oranžni alarm velja vse do ponedeljka.

Oranžni alarm velja za vso Slovenijo. FOTO: Arso
Oranžni alarm velja za vso Slovenijo. FOTO: Arso



 
Preberite še:

Kljub strogi prepovedi mnogi »pogumni«, kazni do 600 evrov



Danes bo na Primorskem in deloma v osrednji Sloveniji precej jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 17 stopinj Celzija.

Nedelja bo sončna z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Popoldne bo zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od –2 do 3, v alpskih dolinah –5, ob morju okoli 5, najvišje dnevne od 11 do 18 stopinj.

Sneg do 800 metrov nad morjem

V ponedeljek bo sprva precej jasno, popoldne se bo od zahoda oblačnost povečala. Zvečer bo na zahodu začelo deževati. Pihal bo okrepljen jugozahodnik.

V noči na torek bodo padavine zajele vso državo, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 800 metrov. V torek zjutraj bodo padavine oslabele in večinoma ponehale. Hladnejše bo, lahko bo še nastalo nekaj ploh. Veter bo oslabel.

Sreda bo deloma sončna in suha. V četrtek in petek pa bo spet bolj oblačno, verjetnost padavin se bo povečala. Ob koncu prihodnjega tedna vremenoslovci spet pričakujejo suho vreme. Vse dni bo po napovedih precej vetrovno. Temperature bodo primerne letnemu času.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije