DOPOLNILNO ZAVAROVANJE

Večerna akcija premierja Goloba: s tem manevrom je prehitel Janševe

Zvečer naj bi v parlamentarni postopek vložili spremembo zakona, ki ukinja dopolnilno zavarovanje.
Fotografija: Robert Golob in nova predsednica strateškega sveta za gospodarstvo Maja Bednaš direktorica UMARja 15.3.2023 Ljubljana Slovenija FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Robert Golob in nova predsednica strateškega sveta za gospodarstvo Maja Bednaš direktorica UMARja 15.3.2023 Ljubljana Slovenija FOTO: Jože Suhadolnik

Poslanci največje vladne stranke Gibanje Svoboda naj bi v torek zvečer v parlamentarni postopek vložili spremembo zakona, s katero se ukinja dopolnilno zdravstveno zavarovanje in se prenaša v obvezno zavarovanje.

Kot poroča N1, naj bi Robert Golob s predlogom prišel na torkovo sejo poslanske skupine, razlog za hitenje pa naj bi bila skrb, da s predlogom prehitijo opozicijsko SDS, ki naj bi predlog o ukinitvi v državni zbor vložila danes prek svojega nekdanjega poslanca Pavla Ruparja.

Da je treba nekaj nujno narediti in posredovati, je Goloba spodbudila tudi napoved zavarovalnice Generali, ki dviga premijo za kar 30 odstotkov. Pričakujejo, da bodo Generaliju kmalu sledile tudi druge zavarovalnice.

Vse bo jasno danes

Konkretne rešitve še niso znane, pojasnjene naj bi bile na današnji novinarski konferenci. Zasebne zavarovalnice z dopolnilnim zavarovanjem zberejo približno 600 milijonov evrov letno, kaj to pomeni za javne finance, še ni znano.

Predlog novele zakona naj bi bil obravnavan po rednem postopku. Napovedujejo, da bodo upoštevane tudi rešitve, ki bodo predstavljene v splošni razpravi, končni zakon pa bo oblikovan s pomočjo amandmajev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije