KRIVO JE VREME

Več tisoč ljudi brez elektrike, zamujajo tudi paketi

Na desettisoče uporabnikov je odrezanih od sveta. 
Fotografija: Samo na območju Elektra Ljubljane je brez električne energije kar 22.670 uporabnikov. FOTO: Blažž Samec, Delo
Odpri galerijo
Samo na območju Elektra Ljubljane je brez električne energije kar 22.670 uporabnikov. FOTO: Blažž Samec, Delo

LJUBLJANA – Na območju Elektra Ljubljana je kar 22.670 uporabnikov brez elektrike. Kot so sporočili iz Elektra Ljubljana, je bilo ob 8. uri kar 769 nenapajanih transformatorskih postaj (TP).

»DE Kočevje: 382 nenapajanih TP in 10.758 uporabnikov, DE Ljubljana okolica: 380 nenapajanih TP in 11.828 uporabnikov, DE Trbovlje: 7 nenapajanih TP in 84 uporabnikov. Prekinitve preskrbe z električno energijo so tako kot povsod po državi nastale zaradi močnega vetra, ki naj bi do večera oslabel. Vse ekipe Elektra Ljubljana so na terenu in se trudijo odpraviti napake v najkrajšem možnem času, predvidoma pa do večera,« so sporočili. Novo stanje na omrežju bodo sporočili ob 12. uri.

Vremenske nevšečnosti povzročajo težave tudi dostavnim službam. »Zaradi podrtih dreves, plazov in poplav so danes številne ceste po državi zaprte. Po večjem delu države prihaja zaradi razmer na cestah tudi do zastojev v prometu. Prosimo vas za razumevanje v primeru zamud pri dostavi vaših paketov. Potrudili se bomo dostaviti pakete s čim manjšo zamudo. V krajih, ki so zaradi vremenskih razmer ostali odrezani od glavnih povezav pa takoj, ko bodo ceste zopet prevozne,« so v sporočilu za javnost zapisali v podjetju GLS Slovenija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije