KAZNIVA DEJANJA?

Več kot 100 kriminalistov in policistov preiskuje banke, pet oseb pridržanih

Prijavo je dala sama banka. 
Fotografija: FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Roman Šipić, Delo

LJUBLJANA –  Policija v nekaterih bankah po državi danes izvaja hišne preiskave. Izvajajo jih na lokacijah bank NLB, neuradno tudi v nekaterih drugih bankah. Kot so povedali v NLB, preiskave potekajo na njihovo prijavo zaradi sumov kaznivih dejanj, ki naj bi jih organizirana kriminalna združba izvajala na škodo NLB in nekaterih drugih bank. Kot so sporočili iz PU Ljubljana, pri hišnih preiskavah sodeluje preko 100 kriminalistov in policistov, opravljajo pa več kot 20 hišnih in osebnih preiskav. 

NLB je pred nekaj meseci zaznal nenavadno poslovanje pri nekaterih strankah in zadevo predal policiji. »Današnje preiskave so plod naše prijave. NLB s policijo še naprej v celoti sodeluje s ciljem, da bo preiskava uspešno zaključena, kar je tudi v interesu banke,« pravijo v NLB.

Neuradno preiskave potekajo še v poslovalnicah Abanke, Unicredit banke Slovenija, Addiko Bank, Banke Sparkasse ter v Lonu in Delavski hranilnici.

Kot je zapisala predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič, se hišne preiskave izvajajo zaradi zbiranja dokazov za potrjevanje utemeljenega suma  storitve več korupcijskih kaznivih dejanj. Zoper pet osumljencev je bilo odrejeno pridržanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije