LETNI DODATEK

Vas zanima, kje regres znaša 1900 evrov bruto?

Izplačati ga je treba najpozneje do 1. julija, razen če ... 
Fotografija: FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – Meseca junija se večina zaposlenih veseli tudi zaradi izplačila regresa, ki pa bo letos večinoma zajetnejši kot lani, poroča Delo. Najnižji zakonsko določen je 843 evrov bruto. Toliko bo kapnilo na račun javnim uslužbencem, občutno večjega priliva na račun pa se bodo razveselili pri Zavarovalnici Triglav, kjer bo znašal približno 1900 evrov bruto.

Precej višji kot pri javnih uslužbencih bo regres tudi v NLB (1378 evrov bruto, izplačan je bil z marčevsko plačo), v Telekomu in Krki so ga prejeli že z aprilsko plačo (1161 evrov bruto). Regres pri Slovenskih železnicah bo znašal 70% povprečne plače v RS, ki bo znana 15.6.2018 za mesec april. Lani so izplačali regres v višini 1.113,71 EUR. V Kolektorju bo znašal približno 1160 evrov bruto, v Leku in Petrolu 1100.

Najnižjega bodo poleg javnih uslužbencev dobili še v SDH in DUTB. Delo navaja še, da bodo v prav vseh omenjenih podjetjih regres dobili tudi vodilni, le v Petrolu bo za vodilne nižji od 1100 evrov, in sicer bo znašal 843.

Dodajajo še, da morajo delodajalci po zakonu regres izplačati najpozneje do 1. julija oziroma do konca oktobra, če podjetje izkazuje likvidnostne težave.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije