V vlado z Janšo bi šli, če tam ne bo govora o ideoloških temah

Za Desus je ključno, da se ne odpirajo ideološke teme, v SAB in SNS pa vztrajajo pri svojem.
Fotografija: Janez Janša se bo s predsedniki strank pogovarjal jutri. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Janez Janša se bo s predsedniki strank pogovarjal jutri. FOTO: Leon Vidic, Delo

Vodja poslancev Desusa Franc Jurša je predsedniku republike danes sporočil, da se stranka pripravlja na volitve, a ne zavrača pogovorov za oblikovanje nove vlade. Odločili se bodo v korist stranke in Slovenije, če bi se odločili za sodelovanje v vladi s SDS, pa je ključno uresničevanje strankinega programa in to, da se ne odpirajo ideološke teme. Če bi se pokazala težnja za odpiranje teh, v koaliciji Desus ne more sodelovati, je po srečanju s predsednikom republike Borutom Pahorjem pojasnil Jurša.

SAB: Janševa vlada ni v nacionalnem interesu

Vlada pod vodstvom SDS ni v nacionalnem interesu, zato so v SAB predlagali projektno vlado, ki bi še pred volitvami sprejela spremembe volilne zakonodaje, je po pogovoru pri predsedniku republike dejala vodja poslanske skupine SAB Maša Kociper. Bodo pa v petek na organih stranke predlagali tudi začetek priprav na predčasne volitve.

Jelinčič na pogovore k SDS ne bo šel

Predsednik SNS Zmago Jelinčič je po srečanju s predsednikom republike poudaril, da se ta strinja s predlaganimi spremembami volilnega sistema, in izrazil upanje, da bodo v DZ vendarle dosegli potrebno dvotretjinsko večino za njihovo potrditev. Ponovil pa je, da se na vabilo prvaka SDS Janeza Janše ne bo odzval.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije