EKSPLOZIJA V KOČEVJU

V UKC Ljubljana za eno uro razglasili izredne razmere, sprejeli dva pacienta

Aktivirali so načrt za množične nesreče. Začasno so opustili nekaj predvidenih operacij.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo

V eksploziji v podjetju Melamin v središču Kočevja je bilo po prvih podatkih uprave za zaščito in reševanje 20 poškodovanih (pet s hudimi opeklinami), a je zdaj že jasno, da jih je bilo najmanj šest, dva od tega huje. Oba so pripeljali v UKC Ljubljana. Iz naše največje bolnišnice so sporočili, da so delo nemudoma prilagodili delu v množičnih nesrečah oziroma, da so aktivirali načrt za množične nesreče. Pojasnili so nam, da se v tem primeru odpovedujejo tudi nekatere operacije in aktivirajo dodatne ambulante. 

image_alt
Črni dan za Slovenijo: dva se še vedno borita za življenje (FOTO in VIDEO)

Okoli 11.30 (do eksplozije je prišlo ob 8.30, požar so pogasili okoli 10. ure) so iz UKC Ljubljana sporočili, da so znižali stopnjo pripravljenosti in se vrnili v normalno delovanje. »Podatki se spreminjajo, zdaj kaže, da bo v UKCL pomoč potrebovalo manj oseb, kot smo poročali, saj so jih oskrbeli v Kočevju.« 

Sprejeli so dva bolnika z opeklinami po vsem telesu, enega od njiju še niso identificirali, drugi je mlajši moški. Oba sta bila pri prihodu v UKC Ljubljana intubirana in v umetni komi, njuno življenje pa je ogroženo.

Iz preteklih množičnih nesreč in vaj smo izluščili, da za nemoteno delo bolnišnice poleg rednih ekip na delo vpokličejo še dodatne zaposlene, od zdravnikov, medicinskih sester do administracije in vodstvenega osebja, ki jih potrebujejo ob izrednih dogodkih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije