MIGRACIJE

V štirih dneh v Slovenijo nelegalno več kot 130 migrantov

Večina je prosila za azil.
Fotografija: Policisti se vsak dan srečujejo z ilegalnimi prebežniki. FOTO: PU Novo mesto
Odpri galerijo
Policisti se vsak dan srečujejo z ilegalnimi prebežniki. FOTO: PU Novo mesto

ČRNOMELJ, KOPER – Novomeški policisti so v ponedeljek med varovanjem meje na območju policijskih postaj Črnomelj in Metlika izsledili in prijeli 17 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito in bodo po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom. Še 15 tujcev so v ponedeljek prijeli koprski policisti. Kot so sporočili iz PU Novo mesto, so na območju Božakovega izsledili sedem Alžircev in enega državljana Sirije, na območju Preloke dva državljana Alžirije, na območju Bojancev pa še sedem državljanov Afganistana.

Koprski policisti so popoldne v Zabičah prijeli tri državljane Pakistana in tri državljane Irana. Slednje so nastanili v azilni dom, Pakistance pa vrnili na Hrvaško. Kot so še sporočili iz PU Koper, so pozneje v Ilirski Bistrici prijeli pet državljanov Irana, ki bodo vrnjeni na Hrvaško, zvečer pa v Škofijah še štiri državljane Iraka, ki so zaprosili za azil.

Za vikend več kot 100 nedovoljenih prestopov meje

Minuli vikend so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 75 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Bele krajine. Na območju Koper pa je policija prijela 28 tujcev, od katerih jih je 23 zaprosilo za azil, pet pa so jih možje v modrem vrnili na Hrvaško.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije