V SAB ne izključujejo prisluškovanja: policija ustavila sina Bratuškove

Počivalšek in Pivčeva sta zaskrbljena.
Fotografija: Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo v odstopu in predsednica stranke SAB. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo v odstopu in predsednica stranke SAB. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Na navedbe o domnevnem prisluškovanju kriminalistov slovenskim politikom in njihovim družinskim članom, za katerim naj bi stal Damir Črnčec, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade v odstopu Marjana Šrca, na kar se je Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) odzvala z nenapovedanim obiskom na sedežu Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), so se odzvali tudi v Stranki Alenke Bratušek (SAB).

Generalni sekretar stranke Jernej Pavlič možnosti prisluškovanja ni izključil, navedel je celo sumljiv primer. V nedeljo zvečer so po njegovih trditvah namreč policisti v stranski ulici ustavili sina Bratuškove in ga nenavadno zasliševali. »V naključja ne verjamemo,« je dejal o prisluškovalni aferi.
 
Preberite tudi:
Vidno razburjena Bobnarjeva pojasnila, kako naj bi ji grozil Mahnič (VIDEO)
Črnčec obtožuje Janšo: Nekoč je pred cerkvijo popisoval vernike, danes pa ...
Šarec: Janezovi verniki so itak prepričani v svoj (njegov) prav

Torkovega nenapovedanega nadzora pooblaščene skupine Knovsa na Nacionalnem preiskovalnem uradu (NPU) Pavlič ne pozna, ker SAB nima člana v komisiji. Tako tudi ne želi presojati, kaj se je zgodilo, je pa oster glede Črnčeca: »Oseba, ki se je metod in dela učila pri prvaku SDS Janezu Janši, bo težko komentirala, kako na drugi strani delujejo, če sta skupaj delovala.« Tako Pavlič ne verjame, da Črnčec teh metod dela ne pozna več.

Že včeraj je zaskrbljenost zaradi poročanja o domnevnem prisluškovanju izrazil poslanec SAB Marko Bandelli. »A smo mi še v demokraciji?« se je vprašal nekdanji kohezijski minister v Šarčevi vladi.

Malo je zgrožena

Na afero sta se odzvala tudi prvaka SMC in Desusa Zdravko Počivalšek in Aleksandra Pivec, ki sta izrazila zaskrbljenost. Počivalšek verjame, da je Slovenija demokratična država. Take zgodbe ga sicer skrbijo, verjame pa, da bodo policija in ostali organi odločno ukrepali in odgovorili, če se kaj takega res dogaja, je dejal ob robu današnje seje Strateškega sveta za metalurgijo v Ljubljani.

Pivčeva je za sume, da jo nadzoruje vohunska mreža, izvedela v torek iz medijev. »Moram priznati, da sem malo zgrožena,« je dejala ob robu 14. licitacije vrednejšega lesa v Podgorju pri Slovenj Gradcu. Ni želela oceniti, ali so sumi resnični, poudarila pa je, da so take metode in že samo razmišljanje o njihovi uporabi obsojanja vredni. Če sumi držijo, je po njenih besedah zadeve treba raziskati in ukrepati ne glede na to, katera stran uporablja take metode. Kot je še dejala, sicer nima občutka, da bi jo kdo preiskoval ali nadzoroval.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije