POTRDILA

V prihodnjih dneh bo milijon Slovencev prejelo posebno poštno pošiljko

NIJZ je začel pošiljanje.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Dejan Javornik

Z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so sporočili, da so po zaključku testnega obdobja in obdelavi še zadnjih tehničnih podrobnosti začeli s postopkom pošiljanja tiskanih digitalnih covidnih potrdil. Do konca tedna in v začetku naslednjega jih bo prejelo okoli milijon državljanov.

Kot so zapisali na NIJZ, bodo po pošti digitalna covidna potrdila poslali vsem, ki do tega trenutka izpolnjujejo pogoje za prejem potrdila.

Poleg državljank in državljanov, ki so bili cepljeni z enim ali dvema odmerkoma cepiva proti covidu 19, so med njimi navedli državljane, ki so preboleli covid 19 in njihov pozitivni PCR-test ni starejši od 180 dni, ter tiste, ki so na testiranju za novi koronavirus prejeli negativni rezultat, ki v primeru hitrega antigenskega testa ni starejši od 48 ur, v primeru PCR-testa pa ne od 72 ur. Na NIJZ vse prejemnike prosijo za potrpežljivost, saj gre za veliko količino poslanih potrdil.

Potrdilo je identično tistemu, ki ga uporabniki z digitalno identiteto lahko prenesejo s portala zVem in natisnejo. Med drugim vsebuje QR-kodo, ki omogoča enostavno preverjanje podatkov o cepljenju, testiranju oz. prebolevnosti.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije