NI ŠE KONEC

V petek zjutraj previdno: snega do 20 centimetrov

Glede na trenutne izračune bi lahko po nižinah večjega dela Slovenije zapadlo od 5 do 20 centimetrov snega.
Fotografija: FOTO: Ronstik Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Ronstik Getty Images/istockphoto

LJUBLJANA – Ste mislili, da je zime že konec? Potem ste se krepko zmotili. A začnimo lepo po vrsti … Danes se bo oblačnost širila v notranjost Slovenije, na severu in vzhodu bo še nekaj sonca. Popoldne se bodo ponekod v zahodnih krajih pričele pojavljati rahle padavine. V četrtek bo oblačno s padavinami, ohladilo se bo.

»Trenutno kaže na večjo pošiljko snega, a o centimetrih raje ne bi. V četrtek zvečer se bo začelo, petkovo jutro naj bi bilo zimsko, zato bodite previdni, posebej če se odpravljate v službo. Količine pa težko napovedujemo,« so nam zaupali pri Arsu in dodali, da bi nadaljevanje slabega vremena lahko sledilo v nedeljo, a ne vedo, ali kaže na sneg ali na dež. »Vsekakor pa ne kaže na zelo zimske obete.«

»Glede na trenutne izračune bi po nižinah večjega dela Slovenije zapadlo od 5 do 20 centimetrov snega. Največ na jugu Slovenije, najmanj pa v Prekmurju. V višje ležečih krajih bi bilo snega še bistveno več. Nad okoli 800 m nadmorske višine bi večinoma zapadlo od 20 do 50 centimetrov novega snega,« piše vremenski portal neurje.si.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije