KORONASTATISTIKA

V petek opravili skoraj 7000 testiranj, znova veliko smrtnih žrtev

Na intenzivni negi je 194 ljudi.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

V petek so po pristojni opravili nekaj več testiranj kot v četrtek, in sicer 6938. Potrdili so 1583 novih okužb. Delež pozitivnih testov je bil tokrat malce nižji kot pretekle dni – 22,82 odstotka. V bolnišnicah se zdravi 1258 ljudi, na intenzivni negi jih je 194. Umrlo je 43 ljudi.


Policija bo ta konec tedna na območju celotne države na avtocestah in hitrih cestah vzpostavila nadzorne točke, na katerih se bo izvajal celovit nadzor cestnega prometa. Preverjali bodo tudi namen potovanja oz. upravičenost prehoda med občinami. Gibanje po državi je vlada prepovedala 26. oktobra, omejitev je v četrtek podaljšala še za teden dni.
 

Preberite tudi: Zmeda glede prečkanja občinskih mej, enotni niso niti na MNZ


 

Gibanje po državi je sicer dovoljeno za prihod in odhod na delo ter izvajanje delovnih nalog, opravljanje gospodarskih, kmetijskih in gozdarskih dejavnosti, odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje, varstvo in pomoč osebam, ki so potrebne podpore, oziroma za namen oskrbe ali nege družinskih članov ali če gre za izvajanje starševske skrbi in stikov z otrokom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije