TERME 3000

V Panonsko morje še pred poletjem

Maj in junij sta zaradi ugodnih temperatur in običajno lepega vremena idealna za aktivni oddih; valovi Panonskega morja, ki še valovijo v termalnih vrelcih v Termah 3000 – Moravske Toplice, ponujajo osvežitev sredi zelenih travnikov.
Fotografija: Vodna zabava je mogoča v vseh vremenskih razmerah. Foto: Oste Bakal
Odpri galerijo
Vodna zabava je mogoča v vseh vremenskih razmerah. Foto: Oste Bakal

Veliki zunanji vodni park v Termah 3000 – Moravske Toplice je že odprt. Pogumni in adrenalina željni se lahko podate na tobogane in skakalnice, na svoj račun pa boste prišli tudi ljubitelji plavanja. Vodna zabava je mogoča v vseh vremenskih razmerah. V prenovljenem notranjem termalnem parku so na voljo dva zavita tobogana in veliko prostora za sprostitev v novih savnah in počivalnicah. Po vodnih aktivnostih se lahko aktivirate še na suhem, na športnih igriščih v termah ali se odpravite na golf, tek ali se s kolesom podate po prekmurskih ravnicah, morda se povzpnete celo na Goričko.
Med aktivnostmi pa ne pozabite na sprostitev in regeneracijo. Med gosti je čedalje bolj priljubljena masaža Livada z bučnim oljem. Zeleno zlato, kot ga imenujejo domačini, blagodejno vpliva na telo, saj je prava zakladnica vitaminov in mineralov. Edinstvena je tudi masaža Panonski travnik, katere skrivnost je v specifičnem negovalnem olju, ki vsebuje rastline in zelišča iz Prekmurja. Da vaš obisk ne bo pozabljen, ostanek olja po masaži odnesete domov.
Prekmurje se ponaša s številnimi kotički, vrednimi obiska. Tu so Bukovniško jezero z energijskimi točkami in adrenalinskim parkom, Otok ljubezni v Ižakovcih in Goričko z največjim gradom v Sloveniji s 365 sobami. Ogledati si velja Plečnikovo cerkev v Bogojini, okroglo cerkvico Rotundo v Selu in Lončarsko vas v Filovcih. Obiščete lahko tropski vrt v Dobrovniku ali doživljajski park Vulkanija. Ljubiteljem lokalne kulinarike so na voljo okoliške turistične kmetije, vključno s Šunkarno Kodila in Čokoladnico Passero.
V Termah Ptuj, le streljaj od Ptuja, sta maj in junij v znamenju razvajanja in aktivne skrbi za telesno pripravljenost. Poleg plavanja v vodnem parku si privoščite golf, savnanje, jutranji tek, sproščujoče masaže in kopeli, jogo, tretmaje za pomlajevanje in kolesarjenje. V zunanjem termalnem parku morate preizkusiti čisto vse, kar se ponuja: divje tobogane, skok z vodnimi blazinami, bazen z valovi, vodno aerobiko in plovbo po počasni reki, počitek v senci dreves in sproščanje ob osvežilni pijači. Pa še plavanje v olimpijskem bazenu, atraktivne skoke s skakalnic z višine 3 ali 5 metrov, zabavo z zorbi in namakanje ob robu bazena. Organizirajo različne vadbe in kolesarske ture, udeležite se lahko nordijske hoje ali sami trenirate v fitnesu na prostem.
V velnesu Valens Augusta v Grand Hotelu Primus se lahko podate v svet savn in dobrega počutje, kjer bodo z najrazličnejšimi programi, masažami, kopelmi in lepotnimi tretmaji, poskrbeli za vašo popolno regeneracijo in mladostni videz.
Sprostil vas bo sprehod okoli Ptujskega jezera, v katerega se razširi reka Drava. Ob jezeru oziroma na njem lahko igrate odbojko na mivki, deskate, jadrate ali kajtate. Po Dravi se lahko od term do Ptujskega jezera spustite s kanuji ali kajaki in občudujete Ptuj še z druge perspektive.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije