V Odmevih završalo, voditeljica komaj umirila situacijo (VIDEO)

Kako neenotna je politika, smo lahko ponovno videli v sinočnjih Odmevih.
Fotografija: Jože Jerovšek in Pavel Gantar se nista strinjala praktično o ničemer. FOTO: RTV Slovenija
Odpri galerijo
Jože Jerovšek in Pavel Gantar se nista strinjala praktično o ničemer. FOTO: RTV Slovenija

V ponedeljkovi oddaji Odmevi je beseda tekla tudi o pismu, ki svari pred vladavino Janeza Janše, pod katero se je podpisalo 75 akademikov. O tem sta pri voditeljici Tanji Starič govorila nekdanja poslanca Jože Jerovšek in Pavel Gantar. Prvi je vsebino pisma označil za navadno hujskanje, Gantar pa se z njim nikakor ni strinjal.  
 
Preberite tudi: Šarčeva poslanka razkrila, kako se prebija skozi mesec

Staričeva je gosta med drugim vprašala tudi, koliko po njunem mnenju takšna pisma vplivajo na odločitve poslancev. »Zastraševanje vedno vpliva, ker je podprto s centri moči, ki stojijo zadaj,« je dejal Jerovšek. Gantar mu je na tej točki prav tako ugovarjal, saj meni, da v tem pismu »ne gre za nikakršno zastraševanje. Realno in resnici na ljubo ta pisma na politična vodstva in tudi poslance nimajo kakšnega velikega vpliva.«

Akademikom očita, da služijo dvojno

Jerovšek je podpisnike pisma označil za ljudi, ki že leta prejemajo dvojne dohodke, za ta denar pa da bi lahko poskrbeli za vse upokojence. Na tem mestu ga je najprej prekinila voditeljica: »No, tukaj pa ni prav, da ...« Pridružil se ji je še Gantar: »Mislim, da si šel tukaj precej pod pas ...« Toda Jerovšek se ni dal: »Če pa tako je!« Gantar je dejal še, da omenjeni niso prisotni, zato ne morejo polemizirati z njim. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije