HUDO NAROBE?

V nabiralnikih končale javne objave DVK z napako. Kaj zdaj?

V javni objavi seznama list kandidatov je v 4. volilni enoti prišlo do napake pri sedežu 7. volilnega okraja.
Fotografija: Ste ga dobili? FOTO: A. L.
Odpri galerijo
Ste ga dobili? FOTO: A. L.

LJUBLJANA – V teh dneh so gospodinjstva na dom prejela javno objavo Državne volilne komisije (DVK), v kateri so navedeni kandidati za poslance in v katerih volilnih okrajih kandidirajo. Bralec nas je opozoril, da naj bi v javni objavi DVK za volilno enoto 4 prišlo do napake. 

»Pri 7. volilnem okraju, stran 20, je namesto volilnega okraja Moste Polje naveden volilni okraj s sedežem v Tržiču, ki sicer sodi v 1. volilno enoto,« nam je sporočil.

Obrnili smo se na DVK, kjer so napako potrdili: »V javni objavi seznama list kandidatov je v 4. volilni enoti prišlo do napake pri sedežu 7. volilnega okraja. Volivci na območju 4. volilne enote bodo prejeli popravek javne objave v poštne nabiralnike (danes in jutri). Kandidati, o katerih se v tem okraju glasuje (oziroma v vseh okrajih 4. volilne enote), so pravilni.«

Bi napaka lahko zamaknila datum volitev?

Direktor DVK Dušan Vučko odgovarja, da ne, saj so vse javne objave bile objavljene tudi na njihovi spletni strani in so bile tako dostopne javnosti. Kar se napake tiče, pa je pojasnil, da bodo natisnili 105.000 novih javnih objav, vendar le sporno stran (en A4-format list), s čimer bodo minimalizirali dodatne izdatke. Pri tem je dodal, da bo 5270 gospodinjstev dobilo novo javno objavo, ki pa do njih ni prišla zaradi drugih težav. Izdatek za to bo nosila pošta, je še dodal.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije