ŽUPANSKI BOJ

V Murski Soboti je postal župan Anželj

Znano je, kdo bo vodil Mestno občino Murska Sobota.
Fotografija: Kandidata za župana Murske Sobote Andrej Mešič in Darko Anželj, ki sta se uvrstila v drugi krog. FOTO: Marjan Maučec, STA
Odpri galerijo
Kandidata za župana Murske Sobote Andrej Mešič in Darko Anželj, ki sta se uvrstila v drugi krog. FOTO: Marjan Maučec, STA

V drugem krogu lokalnih volitev sta se v Murski Soboti pomerila Damjan Anželj in Andrej Mešič. Po 99,97odstotka preštetih glasov se županski stolček obeta kandidatu SD – Anželju (64,76 odstotkov glasov). Andrej Mešič ima po prvih preštetih glasovnicah 35,24 odstotka podpore.

image_alt
Slovenija ima nove župane: Presenečenji v Celju in Novi Gorici, v Mariboru Kangler ostal z dolgim nosom (FOTO, VIDEO)

Novoizvoljeni župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj je po razglasitvi izidov povedal, da je zmaga šele začetek ter da si želi tvornega sodelovanja z vsemi, v mestnem svetu pa sestavo koalicije, ki bo prepoznala dobre razvojne projekte, ki štrlijo iz povprečja. Tudi protikandidat Andrej Mešič napoveduje sodelovanje.

»Iz našega programa izhajajo sodelovanje, razvoj in kakovostno sobivanje in ravno to so elementi, na katerih želimo graditi razvojno koalicijo, tudi s stranko SDS, če bodo hoteli,« je dejal. Kot je dodal, so odprti za vse, da se bodo pogovarjali in poskušali najti soglasje za ključne razvojne projekte. Kdor bo pri tem videl svojo priložnost, je dobrodošel, pravi.

Andrej Mešič, kandidat SDS, je čestital zmagovalcu in izrazil zadovoljstvo, da je Murska Sobota dobila drug mestni svet in novega župana. Kot je zatrdil, se bodo trudili za tvorno sodelovanje v dobro občine.

»To je najpomembnejši dejavnik pri vsem. Nisem razočaran, kampanja je bila poštena, bila je tudi življenjska izkušnja in upam, da so volivci prepoznali, da tako v naši stranki kot Andrej Mešič, ki sem se najbolj predstavljal, želimo Murski Soboti vse najboljše, zato upam, da bomo z večjo močjo in energijo šli naprej,« je povedal Mešič.

Ob četrtem mandatu mestnega svetnika dodaja, da je Murska Sobota njegovo življenje. »Imamo dokaj podobne programe, tri ali štiri ključne projekte, od obvoznic do obnovitve objektov in ureditve primestnih naselij, ki jih moramo skupaj uresničiti, morda tudi brez koalicije,« je še povedal Mešič.

Udeležba na volitvah je bila v Murski Soboti majhna, nekaj manj kot 42-odstotna, Anželj je dobil nekaj manj kot 65 odstotkov glasov.

Kandidat SDS ohranil odstotke iz prvega kroga

Anželj je član stranke SD in je v prvem krogu dobil 42,24 odstotka glasov, Mešič pa je član stranke SDS in jih je v prvem krogu prejel 32,38 odstotka.

image_alt
»Večni« celjski župan Bojan Šrot mora predati ključe mesta 33-letnemu Matiji Kovaču

image_alt
Kocka je padla: stari župan MO Nova Gorica Klemen Miklavič odhaja, zamenjal ga bo kandidat Gibanja Svoboda

image_alt
V Mariboru Arsenoviču še en mandat (VIDEO)

image_alt
Krško bo vodil kriminalistični inšpektor Kerin

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije