SPET JE GORELO

V migracijskem centru v Brežicah spet gori

Objavljeno 28. oktober 2015 12.51 | Posodobljeno 28. oktober 2015 13.54 | Piše: M. I., K. K.

Policija podatkov še ne daje.

Izsiljevanje beguncev naj bi privedlo do požara, iz katerega so naši policisti na srečo rešili devet oseb. Foto: Ivan Molan

BREŽICE – Migracijski center Dobova Livarna v Brežicah je ob 11. uri ponovno zajel požar, poroča uprava za zaščito in reševanje.

image

Naj spomnimo: v Brežicah je že zagorelo pred dnevi, ko je požar zajel 27 šotorov, v katerih so bili nastanjeni migranti. Večina migrantov je bilo v času, ko je zagorelo, na prostem. Ogenj se je zelo hitro širil, gost črn dim pa je zapolnil notranjost šotorov. Štirje policisti, ki so bili v bližini, so rešili pet tujcev, ki so spali, v drugem pa še štiri. Tujce so zbudili in jih hitro pospremili iz šotora. Gasilci so takrat rekli, da je do požara prišlo naključno, ker so si migranti želeli zakuriti, da jih ne bi zeblo, medtem ko je nemški novinar ARD poročal, da je bil ogenj podtaknjen namerno.

Poškodovan gasilec

Novinar medijske hiše Pro Plus Vitomir Petrović s terena poroča, da so migranti po sporu z gasilci zaradi gašenja požara poškodovali tri gasilska vozila in enega gasilca.

Tiskovna predstavnica dolenjske policije Alenka Drenik je sporočila: »Po prvih  informacijah s kraja dogodka je zagorelo nekaj odpadkov in v požaru ni nastala premoženjska škoda. Požar so gasilci pogasili.« O sporu z gasilci in poškodbah ter o tem, ali je zaradi incidenta policija koga pridržala, Drenikova še ne poroča.

Brežiški župan Ivan Molan požara ni videl, so mu pa policisti povedali, da so migranti izredno nemirni, zato so jih začeli z avtobusi odvažati naprej.

Deli s prijatelji