PO STRAŠNI EKSPLOZIJI

V Melaminu iščejo rešitve, v Kočevje tudi Počivalšek

Po četrtkovi katastrofi, v kateri je umrlo pet delavcev, kriminalisti nadaljujejo preiskavo.
Fotografija: Požar je zajel kemično tovarno Melamin v Kočevju. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Požar je zajel kemično tovarno Melamin v Kočevju. FOTO: Leon Vidic, Delo

Po četrtkovi nesreči pri delu, ki je močno zarezala v delovanje podjetja, v kočevskem Melaminu danes iščejo rešitve, kako naprej. Pri tem po besedah direktorja Srečka Štefaniča upajo tudi na pomoč države. O tem bodo govorili z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom, ki danes prihaja v Kočevje.

Kot pravi Štefanič, so v podjetju dobavitelje in kupce že obvestili, v kakšnem položaju so se znašli, zdaj pa iščejo rešitve, kako naprej. »Položaj rešujemo tako s partnerji kot s konkurenco. V takih časih si namreč tudi pomagamo,« je dejal za STA.

Ker gre za visoko tehnologijo, proizvodnje ne bodo mogli preseliti drugam. »Tu ni čarobne paličice,« je dodal.

Že v četrtek so željo, da bi jim pomagala tudi država, izrazili obrambnemu ministru Mateju Toninu, danes jo bodo ponovili gospodarskemu ministru Počivalšku. Zavedajo se, da sta oba ministra v odhajanju, vendar upajo, da bosta o njihovih željah in potrebah seznanila naslednjo vlado.

V Melaminu, kjer je v četrtek prišlo do eksplozije in požara, sicer danes kriminalisti nadaljujejo preiskavo vzrokov nesreče. Ko bo ta končana, bo sledilo odstranjevanje posledic nesreče.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas