UBOJNO SREDSTVO

V Mariboru že druga bomba v dveh dneh

V neposredni bližini železniškega mostu med Mlinsko in Plinarniško ulico so odkrili še eno neeksplodirano ubojno sredstvo.
Fotografija: Po prvih ocenah strokovnjakov enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi naj bi šlo za letalsko bombo. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Po prvih ocenah strokovnjakov enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi naj bi šlo za letalsko bombo. FOTO: Tadej Regent, Delo

MARIBOR – V Mariboru so danes v neposredni bližini železniškega mostu med Mlinsko in Plinarniško ulico odkrili še eno neeksplodirano ubojno sredstvo. Po prvih ocenah strokovnjakov gre za letalsko bombo, območje najdbe pa je policija že zavarovala, so sporočili z mariborske občine.
 
Bombo so popoldne odkrili delavci med rekonstrukcijskimi deli na železniških tirih. O najdbi so bile obveščene in zaradi tega aktivirane vse pristojne službe, natančna identifikacija pa še poteka. Kraj današnje najdbe in širše območje okoli njega je policija takoj zavarovala, nepooblaščenim osebam pa vstop v bližino najdišča ni dovoljen.
 
Druga bomba v zadnjih dveh dneh 

Gre sicer že za drugo tovrstno najdbo v zadnjih dveh dneh, potem ko so v soboto delavci na gradbišču pri nakupovalnem središču Europark našli 250-kilogramsko ameriško neeksplodirano letalsko bombo iz druge svetovne vojne.
 
Mariborski župan Saša Arsenovič je v stalnem stiku s strokovnimi delavci na terenu. V ponedeljek se bodo na operativnem sestanku srečali predstavniki občine, intervencijskih služb in vseh poslovnih subjektov, ki morajo biti vključeni v oblikovanje ukrepov glede obeh najdenih ubojnih sredstev.
 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije