2. KROG VOLITEV

V Mariboru Arsenoviču še en mandat (VIDEO)

Vse kaže, da bo Arsenovič dobil še en mandat.
Fotografija: Kangler in Aresnovič bosta šla v drugi krog. FOTO: S. N., montaža
Odpri galerijo
Kangler in Aresnovič bosta šla v drugi krog. FOTO: S. N., montaža

V Mariboru sta se v drugem krogu volitev za župansko mesto znova pomerila Saša Arsenovič in Franc Kangler. Po skoraj vseh preštetih glasovnicah je aktualni župan Arsenovič prejel slabih 61 odstotkov glasov, nekdanji župan Kangler pa dobrih 39.  Volilna udeležba je bila v mariborski občini po dosedanjih podatkih 39,76-odstotna.

Arsenovič (56), ki so mu zmago napovedale že javnomnenjske raziskave pred volitvami, se je v prvih izjavah po objavi izidov zahvalil volivcem za podporo. »Te glasove štejem kot prepoznavo dobrega dela zadnjih štirih let čudovite ekipe sodelavcev, ki stoji za mano in ob meni, ter jasne vizije, ki sledi evropskim trendom in politikam. Ponosen sem, da Maribor postaja urejeno srednjeevropsko mesto, in po tej poti napredka in razvoja gremo naprej,« je dejal.

Izide drugega kroga volitev s komentarjem v živo lahko spremljate v članku na tej povezavi.

image_alt
V Murski Soboti je postal župan Anželj

image_alt
V Mariboru Arsenoviču še en mandat (VIDEO)

image_alt
V Murski Soboti je postal župan Anželj

Pred drugim krogom kampanja bolj napeta

V nastopih pred prvim krogom volitev sta bila tekmeca prizanesljiva drug do drugega, v drugem pa sta postala bolj napadalna. Že dan po prvem krogu se je Kangler ostro odzval na izjavo Arsenoviča, v kateri ga je ta označil za duha iz steklenice. »Čas je, da to stekleničko za vedno zapremo,« je Arsenovič dejal za Radio City. »Ne bi se znova odločil za kandidaturo, če bi aktualni župan delal dobro in za celotno mesto,« pa je odgovoril Kangler.

Arsenoviču so volivci v letošnjem prvem krogu volitev namenili dobrih 36 odstotkov glasov, Kanglerju pa 25 odstotkov med skupno 15 kandidati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije