PREVERJAJO VSE PROCESE

Promet tovornjakov urejajo policisti

Ponekod so nastali zastoji na bertoški in ankaranski vpadnici.
Fotografija: Luka Koper FOTO: Jože Suhadolnik 
Odpri galerijo
Luka Koper FOTO: Jože Suhadolnik 

V Luki Koper je zaradi napake na informacijskem sistemu obstalo delo na kontejnerskem terminalu, v pristanišče ne morejo niti tovorna vozila, zato so ponekod nastali zastoji na bertoški in ankaranski vpadnici. Promet tovornjakov tako urejajo policisti, je poročal Radio Slovenija. Sistem sicer zdaj vnovič teče, a v Luki še preverjajo vse procese.

V Luki Koper so pojasnili, da so motnje v delovanju informacijskega sistema na kontejnerskem terminalu zaznali pred nekaj urami ter da so o tem nemudoma obvestili poslovne partnerje - agente, špediterje, avtoprevoznike in železniške operaterje -, Dars, policijo in občinsko redarsko službo.

Sistem so zvečer ponovno zagnali, so poudarili in dodali, da je zdaj v teku preverba delovanja vseh procesov.

Do napake je sicer prišlo v internem informacijskem sistemu, ki podpira procese na kontejnerskem terminalu, so sporočili naknadno.

Težave rešujejo sproti

Lani spomladi pa so imeli v pristanišču težave pri prehodu na novo informacijsko platformo Edifact center 2 za področje kontejnerskega terminala. »Gre za kompleksen, vendar potreben prehod na nov sistem. Kljub večmesečnim in obsežnim pripravam, izobraževanjem in usklajevanjem s pristaniško skupnostjo se po zagonu novega sistema soočamo z določenimi težavami, ki jih sproti rešujemo,« so tedaj pojasnili v Luki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije