PO PAMETI

V Ljubljani bodo prehitre voznike lovili novi radarji

V letu 2019 načrtuje mestna občina Ljubljana nakup nove opreme za nadzor prometa.
Fotografija: Radar na Roški cesti. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Radar na Roški cesti. FOTO: Tomi Lombar, Delo

LJUBLJANA – Vse kaže, da bo Ljubljana dobila nove naprave, ki bodo nadzirale prehitre voznike. Kot so sporočili z Mestne občine Ljubljana (MOL), je mestno redarstvo za to leto že predvidelo sredstva za nakup opreme, ki bo nadzirala promet.

Kje bodo naprave stale, še ni povsem jasno. »Pripravljamo nabor lokacij, ki so z vidika prometne varnosti najbolj obremenjene. Pri tem sodelujemo s policijo, četrtnimi skupnostmi kakor tudi z meščani na podlagi njihovih pobud«.

Ljubljansko mestno redarstvo trenutno razpolaga s sedmimi ohišji za stacionarno samodejno merilno napravo in z dvema tovrstnima samodejnima merilnima napravama za merjenje hitrosti. Uporabljajo tudi dve mobilni samodejni merilni napravi, ki sta nameščeni v vozilih, s katerima opravljajo meritve na različnih lokacijah znotraj MOL.

Kot so sporočili, so za letošnje leto predvideli »precej manjši obseg« sredstev za nakup opreme za nadzor prometa kot za leto 2018. Lani so nova ohišja za merjenje hitrosti postavili na Zadobrovški cesti (nasproti hišne številke 14), na Cesti Dolomitskega odreda (nasproti hišne številke 94) in na Slovenčevi ulici (nasproti hišne številke 15). Leto poprej, leta 2017, pa so ohišja namestili že na Roški, Celovški, Dolenjski in Slovenski cesti. Med temi sedmimi lokacijami krožita dva super radarja oziroma merilni napravi, kar v praksi pomeni, da vozniki ne vedo, v katerem ohišju se tisti dan radar nahaja.

V letu 2017 se je v mestno blagajno na račun prehitrih voznikov steklo 1,384.405 evrov.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije