32 ČLANOV

V Koper prihaja ladja z okuženimi člani posadke

Koliko ljudi na ladji je okuženih, bodo pokazali testi.
Fotografija: Zasidrala se bo v Koprskem zalivu. FOTO: Samec Blaž, Delo
Odpri galerijo
Zasidrala se bo v Koprskem zalivu. FOTO: Samec Blaž, Delo

Tovorno ladjo v lasti grškega ladjarja, ki bo v jutri zvečer oziroma v noči s torka na sredo iz Južne Afrike v koprsko pristanišče pripeljala tovor železove rude, bodo zasidrali sredi Koprskega zaliva. Na njej je več članov posadke okuženih z novim koronavirusom, je poročalo spletno Delo. Po informacijah TV Slovenija, naj bi bila okužena dva mornarja.

Na njen krov bodo nato poslali skupino, ki bo opravila epidemiološke teste oziroma odvzela brise, na temelju katerih bo jasno, koliko članov 32-članske posadke je dejansko pozitivnih na novi koronavirus.

Ladja morda ne bo mogla nadaljevati plovbe

Če bo okužen pretežni del posadke in če bo velik del njenih članov bolan ter ladja zato ne bo mogla nadaljevati plovbe, bo treba s pomočjo zunanjega ministrstva najti tudi način za verjetno menjavo posadke in repatriacijo njenih okuženih članov, še poroča Delo.si. Če bo kdo potreboval hospitalizacijo, jo bo seveda dobil.

Tovorna ladja sicer ne predstavlja nevarnosti za javno zdravje, saj Koprčani z izolirano plavajočo enoto sredi zaliva ne bodo imeli stikov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije