POMANJKLJIVO ZNANJE

V izolski bolnišnici izsledili zdravnico s ponarejeno diplomo

Objavljeno 20. februar 2019 22.02 | Posodobljeno 20. februar 2019 22.20 | Piše: STA, N. Č.

Njen mentor je opazil, da ne dohaja kolegov.

Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
IZOLA – V Splošni bolnišnici (SB) Izola je pripravništvo opravljala zdravnica s ponarejeno diplomo mariborske medicinske fakultete. Njen mentor je opazil, da ima pomanjkljivo znanje, in o tem obvestil zdravniško zbornico. Policija o zadevi vodi predkazenski postopek, poroča Pop TV. Lažna zdravnica se je s ponarejeno diplomo brez težav vpisala v register pri zdravniški zbornici in izpolnila vlogo za opravljanje pripravništva, nato pa je v izolski bolnišnici dobila službo kot zdravnica. Njen mentor je opazil, da ne dohaja kolegov in ne zna osnov, ki bi se jih morala naučiti na medicinski fakulteti. O tem so obvestili zbornico, ki je preverila njeno diplomo.

»Drži, Splošna bolnišnica Izola je v njenem delu opazila velike pomanjkljivosti v znanju,« je povedala vršilka dolžnosti pomočnice direktorja za pravne zadeve v SB Izola Mojca Tušek. »Zdravniška zbornica Slovenije je po tem sprejela vse nadaljnje postopke in kmalu sporočila, da prekinja to odločno.«

Pri zdravniški zbornici so za omenjeno televizijo pojasnili, da so bili 2017 res obveščeni o tem primeru in da so takoj začeli obnovo postopka. Ta je pokazal, da se je oseba na pripravništvo prijavila s ponarejeno diplomo domnevno mariborske fakultete. Po neuradnih informacijah tam sploh ni študirala. Pred tem je menda delala kot medicinska sestra, tudi v bolnišnici Izola, česar pa tam niso mogli potrditi. Zdaj v izolski bolnišnici ne dela več, ne kot zdravnica ne kot medicinska sestra. Pri zdravniški zbornici so še pojasnili, da morajo sedaj vsi novi člani pokazati originalne listine o izobrazbi. O primeru sicer niso obvestili ministrstva za zdravje in medicinske fakultete, so ga pa prijavili policiji. Policija je potrdila, da o zadevi vodi predkazenski postopek, ki je v zaključni fazi. Za kaznivo dejanje ponarejanja listin je predpisana kazen do dveh let zapora.
Povezane vsebine
Deli s prijatelji