RAZSTAVA

V Ilirski Bistrici so na ogled žene

V Pavlovčevi galeriji umetnije z mednarodnega natečaja. Fotografije si bo moč ogledati do 3. marca
Fotografija: Ekipa Foto kluba Color Rijeka
Odpri galerijo
Ekipa Foto kluba Color Rijeka

V Pavlovčevi galeriji večkrat gostujejo umetniki iz sosednje Hrvaške in tako so februarja člani Foto kluba Color Rijeka postavili na ogled razstavo na mednarodnem natečaju izbranih umetniških fotografij z naslovom Žena 2021.

Razstava Žena 2021 FOTOGRAFIJE: Petar Nikolić
Razstava Žena 2021 FOTOGRAFIJE: Petar Nikolić
Foto klub Color Rijeka je davnega leta 1961 ustanovil legendarni reški fotograf Fernando Soprano, ki je v svojem ustvarjalnem obdobju sodeloval na več kot tristo fotografskih razstavah in osvojil več kot štirideset nagrad. V začetku osemdesetih let je klub začasno prenehal delovati, leta 2005 pa se je na pobudo nekdanjih članov znova zagnal.

Stare tehnike

Klub tradicionalno organizira natečaje in razstave. Najbolj znana sta natečaja na temo žena in 100+1, salon črno-bele fotografije. Organizira tudi predavanja o moderni fotografiji in delavnice starih tehnik, fotografijo pa poskuša približati tudi mladim.

Na prizorišču
Na prizorišču
Trideset umetniških fotografij, ki jih je najožja ekipa kluba (predsednik Ivica Nikolac, Edi Primožič in Fanita Barčot Nikolac) 7. februarja postavila na ogled, bo do 3. marca krasilo stene Pavlovčeve galerije. Med njimi so tudi nagrajene, ki so se uvrstile v ožji izbor, tega so opravili že takoj na začetku, saj je na mednarodni natečaj prispelo več kot dvesto posnetkov 38 avtorjev, tudi slovenskih.

Zajeti so portreti v studiu, ulični kadri, akti, lite fotografije, kadri v interjerju (koncerti, razstave, predstave). Izbor je opravil Aleksander Tomulić (EFIAP), ki prihaja iz Srbije. Kot pravi, je iskal kreativen odmik od povprečja. Nagrajene fotografije so neobičajne in zanimive, vse pa so v barvah. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije