SEJA SVETA STRANKE

V Desusu nova drama, vrstijo se odstopi

Odstopil naj bi predsednik sveta Anton Urh.
Fotografija: Odstopil naj bi predsednik sveta Anton Urh. FOTO: Uroš Hočevar 
Odpri galerijo
Odstopil naj bi predsednik sveta Anton Urh. FOTO: Uroš Hočevar 

Svet Desusa na današnji seji v Gorjuši pri Domžalah obravnava osnutek volilnega programa za nastop na pomladanskih državnozborskih volitvah. Kot poroča Delo, je odstopil predsednik sveta sveta stranke Anton Urh, prav tako pa njegov namestnik Emil Kumer. Sejo so nato protestno zapustili še nekateri člani sveta. V 'razpadu sistema' so mimo statuta odločili, da bo sejo sveta začasno vodil Stanko Markovčič.

Urha naj bi danes želeli razrešiti z dodatno točko dnevnega reda o problematiziranju njegovega vodenja sej sveta Desusa. Poziv za to razširitev dnevnega reda je dal član Drago Kocbek, ki je tudi tisti, ki je na jesenski klavzuri menil, da s poslanci Desusa ne more več nadaljevati svoje politične poti.

Obračun s poslanci Desusa, ki pri glasovanju v parlamentu ne upoštevajo navodil oziroma stališč vodstva stranke, tako očitno dobiva predsednik Ljubo Jasnič. Izvršni odbor stranke naj bi zjutraj tudi že sprejel stališče, da Desus ne podpira sprejetja zakona o dolgotrajni oskrbi, ki pa so mu nekateri poslanci še vedno naklonjeni. Iz poslanske skupine so sicer sporočili, da se od današnjega dogajanja v svetu stranke distancirajo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije