V LJUBLJANI

V BTC velike spremembe: to bo stalo na križišču Kajuhove in Letališke

Pred kratkim so umaknili parno lokomotivo, ki je več desetletij stala pri vstopu v BTC.
Fotografija: Lokomotiva iz leta 1922 je bila na Kajuhovi postavljena od leta 1981. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Lokomotiva iz leta 1922 je bila na Kajuhovi postavljena od leta 1981. FOTO: Zaslonski posnetek

Pred časom se je na nas obrnil bralec, ki je na križišču med Kajuhovo ulico in Letališko cesto pogrešal parno muzejsko lokomotivo, ki jo je na tem območju opazoval vse svoje otroštvo. Lokomotivo so Slovenske železnice (SŽ) umaknile zaradi spremembe lastništva zemlje in jo začasno prestavile v Železniški muzej. Zanimalo nas je, kaj bo stalo na tem območju, velikem skoraj 115.000 m2.

Mercator ob Letališki cesti v Ljubljani načrtuje izgradnjo novega logistično-distribucijskega centra, ki bo največja investicija v 70-letni zgodovini Mercatorja. FOTO: PR, Mercator
Mercator ob Letališki cesti v Ljubljani načrtuje izgradnjo novega logistično-distribucijskega centra, ki bo največja investicija v 70-letni zgodovini Mercatorja. FOTO: PR, Mercator
Družbi SŽ in Tovorni promet sta območje železniške tovorne postaje Moste v drugem razpisnem poskusu že leta 2016 prodali Poslovnemu sistemu Mercator za 17 milijonov evrov. Pred premikom lokomotive letošnjo pomlad ni nič nakazovalo to, da bi se ob Letališki cesti kaj dogajalo, a očitno se nekaj le dogaja.

Pred vstopom v BTC bodo zgradili Mercatorjev logistično-distribucijski center, ki velja za največjo posamično investicijo v zgodovini Mercatorja. Projekt je je trenutno še v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja in še vedno v iskanju investitorja. Kot pravijo v Mercatorju, imajo nekaj ponudb za investitorja, o tem, kdaj bi stavba lahko stala, pa ne morejo sporočiti dokončnih informacij, dokler ni pridobljeno vsaj gradbeno dovoljenje.

image_alt
Desetletja je stala na Kajuhovi, zdaj je ni več. Kam so jo prestavili?

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas