KORONAVIRUS

V bolnišnico prišla okužena in dala odpoved

Objavljeno 06. avgust 2020 16.27 | Posodobljeno 06. avgust 2020 20.57 | Piše: STA, T. V.

V celjski bolnišnici so imeli za en dan zaposleno delavko, ki je bila okužena s koronavirusom

Splošna bolnišnica Celje. FOTO: Voranc Vogel
V Splošni bolnišnici Celje so potrdili, da je 27. julija pri njih delala zdravstvena delavka, ki je naslednji dan sporočila, da se počuti slabo in da je zbolela, pri tem pa ni pozabila navesti, da je bila v stiku s svojo materjo, ki ima covid 19. Čez nekaj dni so okužbo potrdili tudi pri delavki, ki je bila zaposlena v bolnišnici en dan.

Na odvzem brisa je šla 31. julija, ta pa je bil pozitiven na okužbo z novim koronavirusom. O tem je tudi obvestila bolnišnico. V bolnišnici navajajo, da so takoj reagirali po ustaljenem protokolu, opravili so epidemiološko analizo, na osnovi katere je pet zaposlenih šlo v samoizolacijo in na odvzem brisa. Testi so bili negativni, prav tako so brise ponovili v sredo in so bili ponovno negativni. V skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so o stiku z okuženo sodelavko pisno obvestili 75 bolnikov in jim priložili navodila z samoopazovanje.

Na vprašanje, ali v bolnišnici nameravajo prijaviti omenjeno zdravstveno delavko, niso odgovorili, so pa pojasnili, da ni več zaposlena pri njih. Delavka je isti dan, ko je bolnišnico obvestila o svojem slabem počutju, tudi dala odpoved.
Deli s prijatelji