SVEŽE JUTRO

Na Babnem polju komaj nad ničlo: toliko stopinj so zjutraj namerili

Objavljeno 11. julij 2019 07.45 | Posodobljeno 11. julij 2019 07.51 | Piše: N. Č.

Zbudili smo se v sveže jutro.

Babno polje ob sončnem vzhodu. FOTO: Arso
LJUBLJANA – V Sloveniji smo se danes zbudili v precej sveže jutro. Kljub temu, da so temperature najnižje v letošnjem poletju, po besedah meteorologov, to niso rekordno nizke temperature za ta letni čas.


Po podatkih Agencije RS za okolje je bilo najhladneje na Babnem polju, kjer so bile le tri stopinje Celzija, v Novi vasi na Blokah Iskrbi pri Kočevju in na Jezerskem so izmerili štiri, v Kočevju, Logatcu in Ratečah šest, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu in Ilirski Bistrici sedem, v Celju in na Brniku pa osem stopinj in v Ljubljani 11 stopinj Celzija. Drugod po državi so termometri pokazali okoli deset stopinj Celzija.

image
Padec jutranje temperature na Babnem polju. FOTO: Arso

V prihodnjih dneh tako hladnih juter ne bo več, in se bodo temperature dvignile nad 12 stopinj Celzija, pri tem ko se bodo popoldanske temperature  gibale okoli 25 stopinj Celzija.


Napoved za Slovenijo


Danes bo dopoldne precej jasno, popoldne pa se bo oblačnost postopno povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 °C.

Ponoči bo večinoma oblačno, pade lahko kakšna kaplja dežja. Jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 18 °C.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 °C.


Obeti


V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. V nedeljo bo več sončnega vremena, popoldne pa bo v notranjosti Slovenije še nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht. 
Deli s prijatelji