DO 28 STOPINJ CELZIJA

Uživajte, dokler še traja: morje deluje kot tempirana bomba

V nedeljo bodo na severu države možne padavine.
Fotografija: Za naslednji teden nam vremenoslovci napovedujejo bolj pestro vremensko dogajanje. FOTO: Egon Cokan
Odpri galerijo
Za naslednji teden nam vremenoslovci napovedujejo bolj pestro vremensko dogajanje. FOTO: Egon Cokan

Prve septembrske dni nas vreme lepo razvaja, a kot vsake druge stvari, bo tudi tega enkrat konec. Na srečo še ne tako kmalu, a vsekakor kaže izkoristiti naslednje dni. Sprememba predvidoma prihaja v drugi polovici naslednjega tedna.

V naslednjih dneh bo ponoči in zjutraj sveže, čez dan pa zelo toplo, malo nad 25 stopinj Celzija, na Primorskem se bo ogrelo do poletnih 28 stopinj. Nad večjim delom srednje in vzhodne Evrope je namreč območje z visokim zračnim tlakom, nad naše kraje s šibkimi vzhodnimi vetrovi priteka suh in razmeroma topel zrak.

V nedeljo bo srednjo Evropo prešla vremenska fronta, ki lahko v manjši meri vpliva tudi na vreme pri nas. Večinoma bo sončno, popoldne pa bodo zlasti na severu Slovenije možne manjše krajevne padavine. V začetku prihodnjega tedna bo nad zahodnim Sredozemljem nastal ciklon z vremensko fronto, ki se bo najverjetneje postopno pomikal proti našim krajem. Razvoj vremena je še nekoliko negotov. V ponedeljek bo še precej sončno in večinoma suho, od torka pa se verjetnost za padavine poveča. Od srede bo predvidoma tudi nekoliko hladneje, napoveduje Arso.

Predvidoma v drugi polovici naslednjega tedna se bo vreme nekoliko skisalo. FOTO: Arso
Predvidoma v drugi polovici naslednjega tedna se bo vreme nekoliko skisalo. FOTO: Arso


Portal ciklon.si pa pojasnjuje, da je Sredozemsko morje še vedno precej toplo in večinoma temperatura presegajo 25 stopinj Celzija, na vremenskih izračunih pa so že videti višinska jedra hladnega zraka nad Sredozemljem. »Iz teh jeder se lahko hitro razvije pravi sredozemski ciklon, ki bi lahko prinesel obilne padavine, saj segreto morje deluje kot tempirana bomba.« Ob tem dodajajo, da se zanesljivost napovedi nad pet dni vsak dan zmanjšuje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije