ODPOR

Usodno za vlado? V SMC završalo zaradi Popoviča

Minister Počivalšek je pred poslanci pojasnjeval, zakaj namerava na položaj državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu imenovati Borisa Popoviča.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik 
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik 

V SMC je v zadnjih dneh završalo zaradi namere predsednika stranke in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška za sodelovanje z nekdanjim koprskim županom Borisom Popovičem oz. za njegovo imenovanje za državnega sekretarja. O tem so danes razpravljali na seji poslanske skupine SMC, po kateri pa so se zavili v molk. Končne odločitve sicer še ni. 

Počivalšek naj bi po napeti seji poslanske skupine o sodelovanju s Popovičem še razmislil. Po poročanju medijev v zadnjih dneh se je sicer nekaj vidnih članov stranke odločno uprlo Počivalškovi nameri za sodelovanje z nekdanjim koprskim županom, nekateri naj bi zagrozili z odhodom iz stranke. Po krizi v DeSUS bi lahko bilo to za vlado Janeza Janše usodno, zato so poznavalci prepričani, da bo ta zadevo končal z enim klicem.​

Danes so se vsi zavili v molk

Tudi podpredsednik stranke in predsednik DZ Igor Zorčič je bil v današnji izjavi novinarjem, ki je bila sicer namenjena komentarju primera okužbe s covidom-19 v DZ, glede dogajanja v stranki skop. Kot je dejal, lahko razkrije le to, da so se dogovorili, da tega ne bodo komentirali. Po njegovih navedbah je imenovanje državnega sekretarja stvar ministrstva oz. stvar vlade in ni prišlo še do nikakršne odločitve. »Dotlej ne zasluži posebnega komentarja,« je dodal.

​Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi bilo sicer na pobudo Popoviča govora tudi o njegovem sodelovanju s SMC na prihodnjih volitvah. Odziv Popoviča STA še pričakuje.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije