SLOVENSKA POLICIJA

Urška Klakočar Zupančič v oddaji šokirala z izjavo: je šla predaleč?

Naloge slovenske policije je primerjala z delovanjem nacistov.
Fotografija: V Tarči je bilo pestro. FOTO: RTV Slovenija
Odpri galerijo
V Tarči je bilo pestro. FOTO: RTV Slovenija

Ministrica Tatjana Bobnar odhaja iz vlade Roberta Goloba. O tem, ali gre v policiji za politične pritiske ali za natolcevanja, kot temu pravijo v Svobodi, so v Tarči razpravljali Urška Klakočar ZupančičMatjaž HanMatej Tašner VatovecZvone Černač in Matej Tonin

Kot so poročali v omenjeni oddaji, je bilo v policiji pod Golobovo vlado najmanj 76 kadrovskih sprememb. Klakočar Zupančičeva je zatrjevala, da ne gre za nobeno »čiščenje«, temveč za to, da se »zahteva odgovornost od tistih, ki so ravnali nezakonito, nestrokovno in neetično, in tistih, ki so izvrševali represivno politiko prejšnje vlade«.

A tu jo je Tonin opozoril, da očitno ne razume temeljev dela policije. »Policija in policisti so dolžni ravnati v skladu z ukazi in navodili svojih nadrejenih. In zdaj obsojati vse tiste, ki so bili zaposleni v policiji in so jih nadrejeni poslali na neko nalogo, recimo za obvladovanje množice v Ljubljani, da so krivi, da so ravnali nemoralno, ker so v prejšnjem času počeli neke stvari ... Poglejte, to je pa kaplja čez rob,« je dejal.

Izjava o Eichmannu Tonina pustila brez besed

Matej Tonin je bil vidno šokiran. FOTO: RTV Slovenija
Matej Tonin je bil vidno šokiran. FOTO: RTV Slovenija
»Gospod Tonin, Adolf Eichmann je tudi skrbel samo za to, da je Žide spravil v vagone ...« je nekdanjemu obrambnemu ministru odgovorila predsednica državnega zbora in ga s tem vidno šokirala.

»Gospa predsednica, vi želite reči, da so policisti, ki so obvladovali množico ...« je dejal Tonin, ki mu ni uspelo dokončati stavka.

Klakočar Župančičeva mu je odgovorila, da ne misli tega, a da ne more sprejeti dejstva, »da se nekdo, ki je počel nezakonite stvari in je vedel, da so nezakonite, sklicuje na ukaze nadrejenega«.

A na koncu oddaje je očitno spoznala, da je šla z omenjeno izjavo morda predaleč. »Ob tej priložnosti bi rada povedala, da je bila tista primerjava z zloglasno zgodovinsko osebnostjo neposrečena in se zanjo tudi opravičujem, če je bila narobe razumljena. Želela sem samo povedati, da cilj ne opravičuje sredstev.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije